Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 3 (6713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

„Bucovina Open”

Concursul de dezbateri de la Gura Humorului, la a V-a ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar înainte ca vacanţa de iarnă să-şi intre în drepturi, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a găzduit cea de-a V-a ediţie a Concursului de Dezbateri Academice „Bucovina Open”, competiţie adresată elevilor de liceu din judeţul Suceava.

Fiecare dezbatere a presupus o confruntare pe o anumită temă, între două echipe, pro şi contra, şi un arbitru care a decis care parte a fost mai convingătoare.

Temele („moţiuni” în limbajul dezbaterilor) au fost provocatoare şi de actualitate: dreptul părinţilor de a refuza vaccinarea obligatorie a copiilor, dacă Arabia Saudită ar trebui să retragă cetăţenia acordată robotului, dacă Parlamentul ar trebui să dezvăluie populaţiei eventuale dovezi cu privire la sfârşitul lumii.

Ierarhia echipelor a fost condusă de Clubul Logos, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni (Delia Hudiţă, Florina Solcanu, Roberta Roman), arbitru - Laura Zancu, urmat de Clubul Shotgun CNPRSV 2.0, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava (Ecaterina Găitan, Andra Tofan, Ionuţ Cătălin), arbitru - George Boca.

Clasamentul individual al participanţilor i-a plasat pe primele trei poziţii pe Şerban Oşlobanu (Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni), Răzvan George Tîmpescu (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) şi Andra Tofan (Colegiul „Petru Rareş” Suceava).

Locurile 4 şi 5 au fost ocupate de Ecaterina Găitan şi Ionuţ Cătălin Panţîru, ambii de la Colegiul „Petru Rareş”.

În cadrul concursului au participat 54 de liceeni din judeţ, organizaţi în 18 echipe, care au reprezentat liceele: „Nicu Gane” Fălticeni, „Petru Rareş” Suceava, „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, „Spiru Haret” Suceava, „Mihai Eminescu” Suceava, „Dragoş Vodă” Câmpulung, Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung, Silvic „Bucovina” Câmpulung, Tehnic Rădăuţi.

Competiţia a fost iniţiată de Centrul de Studii Sociale şi Educaţie Civică, în parteneriat cu Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop formarea tinerilor în vederea dezvoltării unui spirit critic prin argumentare, comunicare eficientă şi promovarea valorilor democratice şi a cetăţeniei active. În ceea ce priveşte temele de discuţie, concursul Bucovina Open se remarcă prin moţiuni incitante şi de actualitate ce oferă elevilor şansa de a-şi confrunta ideile pe subiecte din sfera economiei, ale drepturilor omului, şi nu numai. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de dezbateri de la Gura Humorului, la a V-a ediţie.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de dezbateri de la Gura Humorului, la a V-a ediţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei