Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 2 (6712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preţuri reduse

Muzeul Bucovinei introduce oferte speciale pentru vizitarea obiectivelor proprii din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei introduce, începând din acest an, oferte speciale pentru vizitarea obiectivelor proprii din municipiul Suceava. Pentru prima dată, din 2018 Muzeul Bucovinei va pune în vânzare un bilet unic în baza căruia vor putea fi vizitate Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc şi Casa Memorială „Simion Florea Marian”, toate aflate în municipiul Suceava. Preţul unui bilet unic pentru cele şase obiective va fi de 36 de lei/persoană, pentru adulţi, şi de 8 lei/persoană, pentru elevi şi studenţi cu legitimaţii valabile.

La achiziţionarea unui astfel de bilet economia pentru un adult va fi de 12 lei şi de 14 lei pentru elevi şi studenţi. Asta în condiţiile în care taxa de vizitare a expoziţiei permanente a Muzeului de Istorie Suceava şi a Cetăţii de Scaun este, pentru fiecare, de 12 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi şi studenţi, iar la Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean şi Casa Memorială „Simion Florea Marian” tariful este de 6 lei/adult şi de 1,5 lei/elev şi student.

Tot începând de anul acesta vor fi introduse oferte speciale pentru vizitarea Cetăţii de Scaun şi a Muzeului Satului Bucovinean – 16 lei/adult şi 4 lei/elev sau student, Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie – 20 de lei/adult şi 5 lei/elev sau student, Muzeul Satului Bucovinean şi Hanul Domnesc – 8 lei/adult şi 2 lei/elev sau student şi Muzeul de Istorie şi Muzeul de Ştiinţele Naturii – 16 lei/adult şi 4 lei/elev sau student.

 

Tarife reduse pentru a creşte numărul de vizitatori

Pe de altă parte, potrivit unei hotărâri a Consiliului Judeţean Suceava pentru aprobarea nivelului taxelor şi tarifelor, pentru anul 2018 s-a decis o diminuare a unor tarife comparativ cu cele practicate în cursul anului trecut. De anul acesta a scăzut tariful de vizitare a Sălii Tronului şi a Sălii Tezaurului, din incinta Muzeului de Istorie, de la 6 lei/adult şi 1,5 lei/elev sau student, la 4 lei/adult şi 1 leu/elev sau student. De asemenea, au scăzut şi tarifele de intrare la expoziţiile temporare care au costuri de asigurare, de la 6 lei/adult şi 2 lei/elev sau student, la 4 lei/adult şi 1 leu/elev sau student.

Tot pentru creşterea numărului de vizitatori, din 2018 se pot achiziţiona bilete de intrare la Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie Suceava pentru grupuri organizate de la 20 de persoane în sus (în care un însoţitor are intrare gratuită), respectiv 10 lei/adult şi 2,5 lei/elev sau student.

De asemenea, Muzeul Bucovinei a mai introdus o taxă pentru închiriere de costume medievale, care va fi de 40 de lei/costum.

Potrivit hotărârii de aprobare a tarifelor practicate de Muzeului Bucovinei, cei care vor dori să organizeze o nuntă sau un botez în biserica de lemn din incinta Muzeului Satului Bucovinean vor trebui să plătească 100 de lei. De asemenea, cei care doresc să închirieze şi o trăsură, preţul este de 100 de lei/oră. În acest preţ nu sunt incluşi însă şi caii care trebuie să tragă trăsura. Taxa de fotografiere pentru cununii, botezuri şi alte manifestări personale ocazionale este de 200 de lei/aparat.

Mai trebuie spus că Muzeul Bucovinei oferă servicii gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorul persoanei cu dizabilităţi, copii din şcolile speciale, aşezăminte sociale şi centre de plasament, posesorii cardurilor ICOM, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeală şi partenerii instituţiilor, în baza contractelor de parteneriat public. Pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% la tarifele practicate. Nu în ultimul rând, spaţiile folosite pentru expoziţii şi manifestări culturale vor fi puse la dispoziţie gratuit de Muzeul Bucovinei, în baza unei solicitări scrise. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei introduce oferte speciale pentru vizitarea obiectivelor proprii din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Muzeul Bucovinei introduce oferte speciale pentru vizitarea obiectivelor proprii din municipiul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei