Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 2 (6712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Inspectorii DSP Suceava caută panouri publicitare antivaccinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Panourile publicitare din judeţul Suceava vor fi verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la solicitarea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, cu scopul controlului modului în care se realizează campaniile de informare pe teme de sănătate publică.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădeanu, a declarat ieri că activitatea va avea loc în timpul controalelor curente şi că DSP va solicita astăzi atât primăriilor, responsabile de eliberarea autorizaţiilor de amplasare a panourilor publicitare, cât şi medicilor de familie să anunţe instituţia în cazul în care constată panouri publicitare cu mesaje antivaccinare.

Un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii semnalează apariţia unor astfel de panouri în ţară şi anunţă verificarea şi sancţionarea celor responsabili. Campaniile publicitare care vizează sănătatea publică trebuie să aibă avizul Ministerului Sănătăţii, conform legii, se arată în comunicat. ”În opinia mea, panourile publicitare antivaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noştri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la raţiune şi responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii şi chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creştem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Şi rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinaţi”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 25.000 de lei, conform  HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii DSP Suceava caută panouri publicitare antivaccinare.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii DSP Suceava caută panouri publicitare antivaccinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei