Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 dec 2017 - Anul XXII, nr. 294 (6710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

De sărbători

Magia Crăciunului, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare an, decembrie este luna în care Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava este învăluită de magia Crăciunului: se aud colinde în sălile de clasă, se organizează evenimente caritabile, se vizitează instituţii partenere, din când în când un Moş Crăciun îi însoţeşte pe copii la o serbare, se primesc şi se dăruiesc cadouri, se împodobesc brăduţi, se scriu scrisori cu emoţii şi dorinţe.

Luna decembrie a debutat cu un Târg de Crăciun, organizat de elevii din cele trei clase a VII-a, împreună cu părinţii lor şi coordonaţi de profesorii Cristi Gabriel Hurjui, Edmond Sabin şi Ovidiu Vranău. Cu săptămâni bune înainte, elevi, părinţi şi profesori au realizat minunate exponate hand-made: globuleţe, oameni de zăpadă, decoraţiuni diverse, coşuleţe cu dulciuri, pietre pictate, coroniţe, nuieluşe, fundiţe sau au amenajat miniateliere pentru manichiură sau hair styling.

Târgul, amenajat în aula şcolii, a fost vizitat, pe rând, de elevi din toate clasele şcolii, care au cumpărat emoţionaţi obiectele, gândindu-se că, prin gestul lor, nişte copii sau nişte adulţi vor avea o bucurie de Crăciun. Împreună cu reprezentantul Centrului Diecezan, Filiala Suceava, Liliana Leşan, părinţii şi profesorii coordonatori au identificat câteva familii care aveau nevoie de sprijin în prag de sărbători şi le-au cumpărat alimente de bază, haine, încălţăminte, brăduţi, decoraţiuni şi alte bunuri. De asemenea, elevii şcolii au colindat şi au dus daruri mai multor vârstnici singuri, care nu au mai ieşit de ani buni din casele lor.

Tot premergător sărbătorilor, elevii au sprijinit Asociaţia Bucovina Dance Studio în realizarea unui spectacol caritabil.

Şi elevii din clasele primare s-au implicat în acţiuni caritabile, aceştia fiind alături de preotul paroh Dumitru Irimia, de la Biserica „Sfânta Inviere”, în acţiunea de colectare de îmbrăcăminte, încălţăminte, alte bunuri, pentru câteva zeci de familii aflate în dificultate. Proiectul „Dăruieşte zâmbete” este coordonat de mai mulţi ani de prof. Anca Căldăruş.

De asemenea, de peste 20 de ani, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava participă la un concert de colinde, organizat de Biserica „Sfânta Înviere”. În acest an, concertul s-a desfăşurat în data de 17 decembrie, iar coordonatorul elevilor care au încântat publicul a fost profesorul Daniel Aneculăesei.

Elevii clasei a V-a A, coordonaţi de profesoara Liliana Timofti, au desfăşurat o acţiune de voluntariat la Complexul terapeutic Blijdorp, ducând şi acolo un strop din magia Crăciunului şi întărind parteneriatul dintre cele două instituţii.

La rândul lor, elevii din clasa a VI-a B au bucurat o familie cu patru copii, crescuţi de o bunică singură şi lovită de multe necazuri. Şi tot ei, îndrumaţi de prof. Tamara Brutaru, au fost mesagerii unităţii vizitând Azilul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou”, colindând şi împărţind daruri şi urări multe.

Expoziţia de icoane pe sticlă „Ferestre către Betleem”, organizată de elevii clasei a VII-a A şi de dirigintele lor, prof. Cristi Gabriel Hurjui, a bucurat ochii privitorilor şi i-au purtat în povestea Naşterii pruncului Iisus.

Elevii clasei a VIII-a B, încurajaţi de diriginta lor, prof. Lizeta Ducec, au organizat un minispectacol de Crăciun, în aula şcolii, în care au cuprins momente artistice şi din alte clase: a III-a B, a III-a D, a IV-a B, a VI-a C. Elevii participanţi au fost coordonaţi de profesorii Dan Crihan, Adriana Coţovanu şi Dorina Dulceac.

Sprijiniţi şi încurajaţi de părinţi, câţiva elevi din clasa a IV-a A, purtând costume şi având decoruri specifice, au adus în faţa colegilor de clasă, dar şi a altor colegi din şcoală o scenetă despre magia Crăciunului. Elevii clasei a IV-a A sunt coordonaţi de directoarea adjunctă, prof. Lăcrămioara Toma.

Zeci de scrisori au fost puse în urna de sub bradul din holul principal, aşteptând să fie citite şi premiate în cadrul Proiectului educativ „Scrisoare pentru Moş Crăciun”. Peste 100 de diplome au fost acordate elevilor care au redactat scrisori emoţionante, altruiste, decorate cu elemente specifice sărbătorilor. Proiectul a fost coordonat de prof. Luminiţa Căşuneanu şi Crenguţa Grosu.

Preşcolarii de la cele două grădiniţe structuri ale Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, respectiv GPN „Maria Montessori” şi GPN „Pinochio”, au organizat spectacole de Crăciun pentru părinţi şi bunici şi au fost răsplătiţi cu daruri multe.

Nu în ultimul rând, cei aproape 1.000 de preşcolari şi elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava şi profesorii lor l-au primit pe Moş Crăciun în curtea şcolii, cu un brad frumos împodobit, iar Moşul nu a întârziat să apară cu daruri pentru toţi. Această acţiune a fost posibilă cu sprijinul Asociaţiei de părinţi a şcolii şi al sponsorilor SC Carpatis SRL şi Asociaţia Repere.

În Ajunul Crăciunului, directoarea şcolii, prof. Gabriela Mihai, i-a invitat pe elevi, dar şi pe absolvenţi, care sunt acum liceeni sau studenţi, pe părinţi, să colinde împreună, să se bucure de revedere, să se cunoască generaţiile între ele, să cinstească locul şi oamenii care le-au îndrumat primii paşi în ale cunoaşterii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magia Crăciunului, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 2943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Magia Crăciunului, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei