Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 dec 2017 - Anul XXII, nr. 288 (6704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

”Şcoala altfel”

Peste 7.500 de lei, din Târgul de Crăciun al elevilor Şcolii Gimnaziale Ipoteşti, pentru copiii din Centrul de plasament Dorohoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunitatea din Ipoteşti, de la copiii de la Şcoala Gimnazială până la primarul Sorin Tofan, şi-a arătat ieri generozitatea prin proiectul ”Dăruim zâmbete”, în cadrul Programului naţional ”Şcoala altfel”, derulat în acest an în beneficiul copiilor aflaţi în plasament la Complexul de apartamente din Dorohoi - Botoşani. ”Dăruim zâmbete”, care se desfăşoară timp de trei zile, a început ieri cu lansarea cărţii ”Copiii din tren coboară la prima”, cu participarea autorul, dr. Florin Haidamac, şi a eroul principal al romanului, Cornel Manaz.

În deschiderea manifestărilor, primarul Tofan a menţionat sprijinul administraţiei locale pentru educaţie şi a subliniat că este pentru prima dată când Primăria şi Consiliul Local au fost invitaţi ca parteneri în acest gen de proiecte derulate de şcoală. Scriitorul Florin Haidamac şi eroul principal al romanului, Cornel Manaz, au explicat în câteva cuvinte legătura dintre ei, romanul ”Copiii din tren ...”, orfelinatul din Dorohoi şi şcoala din Ipoteşti, după care un grup de elevi de la şcoala gazdă şi 15 copii de la Complexul de apartamente „Floare de Colţ” Dorohoi au prezentat un program de colinde. Pe un fundal muzical specific sărbătorilor de iarnă, s-a dat startul Târgului de Crăciun, la care copiii din Ipoteşti au avut la vânzare obiecte confecţionate de ei şi de noii lor prieteni de la ”Floare de Colţ” din Dorohoi (ornamente pentru sărbători şi felicitări), dar şi prăjituri pregătite de părinţi şi de alţi parteneri în proiect.

La standul de carte, participanţii au stat la rând pentru a cumpăra ”Copiii din tren...” şi pentru autografe de la Florin Haidamac şi de la Cornel Manaz, dar la fel de aglomerate au fost şi standurile cu prăjituri şi decoraţiuni de Crăciun. Suma încasată din vânzări pe durata celor mai puţin de două ore, cât a durat târgul, s-a ridicat la 7.512 lei, din care 3.300 de lei din vânzarea romanului (110 exemplare). Banii vor fi folosiţi integral în beneficiul copiilor aflaţi în plasament la Dorohoi.

Şeful de centru de la Complexul de apartamente „Floare de Colţ” Dorohoi, Emil Sticea, care i-a însoţit ieri pe copii la Ipoteşti, alături de alţi câţiva instructori de educaţie, ne-a declarat că este profund emoţionat de această acţiune şi nu are cuvinte pentru a mulţumi suficient organizatorilor şi partenerilor în proiect.

 

Acţiunea şcolii din Ipoteşti continuă, astăzi şi mâine, la Dorohoi

Astăzi şi mâine, este rândul copiilor din Dorohoi să fie gazde pentru că vor fi vizitaţi de 250 de elevi, 30 de cadre didactice şi 20 de părinţi ai elevilor din Ipoteşti, care vor merge cu daruri la cei 150 de copii din Complexele de apartamente de la Dorohoi. Împreună vor împodobi brazii de Crăciun din cele 22 de apartamente ale centrului, după care copiii vor merge pe patinoarul din Dorohoi, aşa cum ieri au fost împreună pe patinoarul Ice Dream de la Iulius Mall Suceava.

Directorul Şcolii Gimnaziale Ipoteşti, Loredana Corjuc, a declarat că este cel mai amplu eveniment caritabil organizat până acum de instituţia de învăţământ, cu implicarea a 550 de elevi şi 40 de cadre didactice, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Ipoteşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, Complexul de apartamente ”Floare de Colţ” Dorohoi, dr. Florin Haidamac, omul de afaceri Cornel Manaz şi Consiliul Reprezentativ al Părinţilor de la Şcoala Gimnazială Ipoteşti. Monitorul de Suceava a fost partener media în proiect.

Directorul Loredana Corjuc a mai spus că intenţionează ca proiectul ”Dăruim zâmbete” să fie în agenda şcolii an de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, deoarece elevii, familiile lor şi reprezentanţii comunităţii locale au demonstrat că se mobilizează exemplar pentru evenimente caritabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.500 de lei, din Târgul de Crăciun al elevilor Şcolii Gimnaziale Ipoteşti, pentru copiii din Centrul de plasament Dorohoi.
 Vizualizări articol: 2223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.500 de lei, din Târgul de Crăciun al elevilor Şcolii Gimnaziale Ipoteşti, pentru copiii din Centrul de plasament Dorohoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei