Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 dec 2017 - Anul XXII, nr. 280 (6696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La București

Tineri suceveni, pe podium la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru proiecte aparținând elevilor și studenților suceveni au fost premiate în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. Evenimentul a avut loc în perioada 22 – 26 noiembrie, la Romexpo București.

Proiectul „Micropompă electromecanică de vid și presiune” al Universității „Ștefan cel Mare” (coordonator prof. Dan Milici, autori: Dumitru Cernușcă, Mihaela Poienar, Sergiu Dan Pața, Bogdan Breabăn) a obținut premiul I la secţiunea Ştiinţe aplicate.

La aceeași secțiune, „Project Calypso” al elevilor Andrei Ventuneac şi Ștefan Șovea, de la Colegiul Național „Petru Rareș" Suceava, îndrumător prof. Victor Șutac, și-a adjudecat premiul III.

Mențiune la secțiunea Tehnologia informației a primit proiectul USV  „Sistem de învățare interactivă” (autori: Dumitru Andronic, Verginica Magdalena Bălan, coordonator Călin Ciufudean).

La categoria Tehnologii ale viitorului, proiectul „Smart Shoes” (Pantofi inteligenți) a luat mențiune. Autori: Andrei Gheorghiță Aiuresei şi Iustin Ciprian Paiu, de la Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, îndrumători prof. Olivia Macovei, prof. Ionuț Romanu.

Potrivit secretarului de stat al Ministerul Tineretului și Sportului, Gabriela Podașcă, „juriul din acest an (format din reprezentanți ai OSIM și jurnaliști de știință) a fost surprins de numărul mare de proiecte ale tinerilor și de complexitatea acestora. Participanții acestei ediții au dat dovadă de multă imaginație și implicare în rezolvarea unor probleme complexe ce preocupă, în această perioadă, societatea”.

Târgul anual de la Romexpo promovează ingeniozitatea tinerilor, prin vizibilitatea pe care o oferă creaţiilor, ideilor lor, dar şi prin cadrul emulativ pe care îl oferă spiritelor pasionate de cunoaştere şi inovaţie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri suceveni, pe podium la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tineri suceveni, pe podium la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei