Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2017 - Anul XXII, nr. 277 (6693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Gheorghe Flutur a anunţat că Vatra Dornei are depuse spre finanţare proiecte de 11 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat la Vatra Dornei că primăria acestui municipiu are depuse proiecte la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est cu o valoare totală de peste 50 de milioane de lei, adică peste 11 milioane de euro. Gheorghe Flutur a fost prezent ieri la semnarea contractului de finanţare al proiectului pentru restaurarea şi consolidarea cazinoului din Vatra Dornei, cu o valoare de circa cinci milioane de euro, el declarând că acesta este „unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate proiecte”.

Flutur a amintit că în urmă cu trei luni tot pentru Vatra Dornei a fost semnat un alt proiect pentru crearea unui spaţiu de agrement, amenajat în zona stadionului şi a sălii de sport din Vatra Dornei, cu o suprafaţă de 13.246 mp. Valoarea acestui proiect este de trei milioane lei, prin care se va realiza un teren de tenis/baschet împrejmuit cu o suprafaţă de 700 mp, un teren multisport cu suprafaţa de 1.042,45 mp, acoperit pe timp de iarnă cu balon presostatic, 676 mp de piste pentru biciclete cu sens unic şi 1.620 mp de alei pietonale.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că Vatra Dornei mai are în evaluare, la ADR N-E, încă trei proiecte importante pentru acest municipiu. „A trecut de toate fazele de evaluare un proiect de 14 milioane de lei pentru modernizarea a 12 străzi, iar un alt proiect de modernizare a altor patru străzi şi realizarea a două locuri de joacă pentru copii, în valoare de 11,8 milioane de lei, a trecut de prima fază a evaluării. Cel de-al treilea proiect, de 1,9 milioane de lei, a fost depus pentru reabilitarea şi anveloparea secţiei de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Astfel, pentru Vatra Dornei se află la ADR N-E proiecte de peste 50 de milioane de lei/peste 11 milioane de euro”, a spus Flutur.

El a subliniat că îl bucură faptul că în acest mandat pe care îl are, de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Agenţia de Dezvoltare Regională a contractat cea mai mare sumă dintre toate regiunile de dezvoltare. „În dreptul proiectelor pe judeţul Suceava este vorba de o sumă de peste 100 de milioane de lei, pentru mănăstirile Bogdana, Dragomirna şi Probota, Biserica de lemn de la Adâncata, Biserica Sf. Ilie, ctitorie a lui Ştefan cel Mare, din comuna Şcheia. Acest ultim proiect a fost semnat tot marţi, odată cu cel pentru cazinoul din Vatra Dornei. Şi urmează municipiul Suceava, cu 30 de milioane de euro, pentru proiectele pregătite de primarul Ion Lungu”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai spus că şi la Câmpulung Moldovenesc vor fi semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea Muzeului Lemnului şi a spitalului municipal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a anunţat că Vatra Dornei are depuse spre finanţare proiecte de 11 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur a anunţat că Vatra Dornei are depuse spre finanţare proiecte de 11 milioane de euro1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei