Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2017 - Anul XXII, nr. 273 (6689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Stareţa Mănăstirii Voroneţ după ce a fost decorată de Preşedinţie: Biserica Ortodoxă din Bucovina este în suferinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stareţa Mănăstirii Voroneţ, maica stavroforă Margareta-Irina Pântescu, a criticat dur intenţia Romsilva de a-i lua Bisericii Ortodoxe din Bucovina pădurile pe care le are în proprietate. Criticile au fost făcute după ce maica stareţă a Mănăstirii Voroneţ a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de ofiţer din partea Preşedinţiei României, eveniment care a avut loc ieri, de Ziua Bucovinei.

După ce a primit medalia, stareţa Mănăstirii Voroneţ a ţinut să mulţumească pentru această onoare. „Vreau să-i mulţumesc bunului Dumnezeu şi vreau să-i mulţumesc şi Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, pentru că în toată activitatea de 26-27 de ani de la Voroneţ a fost cel care m-a sprijinit cu fapta şi cuvântul”, a spus maica stavroforă Margareta-Irina Pântescu. Ea a subliniat faptul că această distincţie nu este doar pentru ea, ci pentru întreaga Biserică Ortodoxă din Bucovina. Stareţa Mănăstirii Voroneţ nu a pierdut prilejul să critice demersurile Romsilva de a solicita în instanţă anularea titlurilor de proprietate ale parohiilor ortodoxe pentru pădurile pe care le deţin. „Vreau să fac o parabolă. Se spune că la un spital de urgenţă a venit un bărbat cu un ochi scos. Şi când medicul l-a întrebat ce a păţit, el a spus că fratele său i-a scos ochiul şi din acest motiv suferă mai tare. Aşa e şi Biserica Ortodoxă din Bucovina, suferă pentru că fratele ei, Romsilva, i-a scos ochiul şi acum caută să îi scoată şi al doilea ochi. Sunt oameni în spatele acestor demersuri, interese care lovesc în biserică, dar Dumnezeu nu îi va ajuta”, a spus maica stavroforă Margareta-Irina Pântescu.

Ceremonia de înmânare a Ordinului Naţional „Pentru Merit” în grad de ofiţer s-a desfăşurat în Sala Bucovina a Consiliului Judeţean Suceava, medalia fiindu-i oferită de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor. La eveniment au participat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, precum şi mai mulţi membri ai deliberativului judeţean. La rândul său, ÎPS Pimen a ţinut să-i mulţumească preşedintelui României, Klaus Iohannis, „pentru că a luat aminte la ce înseamnă Bucovina” şi la strădaniile unui slujitor de la un monument istoric, cum este Mănăstirea Voroneţ. „Voroneţul înseamnă România, împreună cu celelalte valori de patrimoniu din ţară”, a spus Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. De asemenea, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să-i mulţumească maicii Margareta-Irina Pântescu pentru tot ceea ce a făcut pentru Mănăstirea Voroneţ, Bucovina şi pentru România. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că Mănăstirea Voroneţ este o şcoală pentru toţi românii şi, mai mult, „când mergi la Voroneţ te încarci de românism şi patriotism”.

La final, Flutur i-a dăruit maicii stareţe de la Voroneţ un buchet de flori şi o plachetă cu „Bucovina – 100”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stareţa Mănăstirii Voroneţ după ce a fost decorată de Preşedinţie: Biserica Ortodoxă din Bucovina este în suferinţă.
 Vizualizări articol: 2946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Stareţa Mănăstirii Voroneţ după ce a fost decorată de Preşedinţie: Biserica Ortodoxă din Bucovina este în suferinţă3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei