Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2017 - Anul XXII, nr. 273 (6689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Istoricul Mihai Ștefan Ceauşu a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Istoricul Mihai Ștefan Ceauşu a primit, ieri, de Ziua Bucovinei, titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava. Diploma şi titlul de cetățean de onoare i-au fost înmânate de preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul şedinței solemne în care s-au celebrat 99 de ani de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara. În cuvântul său, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că profesorul universitar Mihai Ștefan Ceauşu este cel care a scris foarte mult despre istoria adevărată a Bucovinei, din arhivele de la Viena. Flutur a amintit că istoricul Mihai Ștefan Ceauşu, originar din Rădăuți, este autorul mai multor studii ştiinţifice despre Bucovina.

Noul Cetățean de Onoare al județului Suceava locuieşte în momentul de față la Iaşi, acolo unde conduce Departamentul de Istorie Modernă din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”. Pentru activitatea depusă în cadrul arhivelor şi pentru merite deosebite în punerea în valoare a documentelor din Fondul Arhivistic Naţional, profesorul Mihai Ştefan Ceauşu a primit în 1997 “Diploma de Onoare” a Direcţiei Generale a Arhivelor Naţionale a României şi în 2006 premiul „Dimitrie Onciul” al Academiei Române pentru lucrarea „Parlamentarism, partide şi elită politică în Bucovina habsburgică (1848-1918)”, apărută la Iaşi, în 2004.

 

Mihai Ștefan Ceauşu:  Sper că până la urmă se va găsi o soluție să nu dispară neamul românesc din Bucovina de Nord

După primirea diplomei, Mihai Ștefan Ceauşu a mulțumit pentru această onoare, evocând în discursul său istoria Bucovinei. În cuvântul său, Mihai Ștefan Ceauşu a subliniat faptul că din punctul său de vedere, în momentul de față, una dintre cele mai mari probleme şi întrebări este „ce ne facem cu istoria, când globalizarea vine peste noi. Mai are importanță?”. Profesorul universitar a subliniat faptul că personal crede că istoria este extrem de importantă, dar în acelaşi timp şi-a exprimat regretul că „noi nu avem încă o istorie completă a Bucovinei”. „Bucovina vine mai târziu cu recuperarea trecutului istoric. Dar mă bucur că astăzi asistăm la o renaştere a acestor studii despre Bucovina”, a spus noul Cetățean de Onoare al județului Suceava. Mihai Ștefan Ceauşu a subliniat faptul că dacă de Ziua Bucovinei s-a vorbit despre eroii principali ai Unirii Bucovinei cu țara, niciodată nu trebuie uitați eroii anonimi, care alături de elite au făcut posibil „să putem sărbători această unire”. Profesorul universitar şi-a exprimat regretul că „astăzi sărbătorim doar o jumătate din Bucovina. Vicisitudinile istoriei au făcut să nu avem şi Bucovina de Nord. Și trebuie să vedem ce facem noi pentru frații noştri de dincolo. Și sper că până la urmă se va găsi o soluție să nu dispară neamul românesc din Bucovina de Nord”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Istoricul Mihai Ștefan Ceauşu a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Istoricul Mihai Ștefan Ceauşu a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei