Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2017 - Anul XXII, nr. 273 (6689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Bucovinei

Feerie de lumini în centrul Sucevei, la aprinderea bradului și a cupolei luminoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de oameni s-au adunat marți seara în centrul municipiului Suceava, pentru a fi prezenți la festivitatea de deschidere a luminilor de sărbătoare în bradul de pe esplanada Casei de Cultură, dar și în imensa cupolă de lumini, cu 60.000 de leduri, montată recent, pentru a face zona și mai atractivă.

Pe scena de pe esplanadă au putut fi ascultate colindele Grupului vocal „Flori de măr” Râșca, iar aproape de ora 18.00, alături de ei au apărut primarul Sucevei, Ion Lungu, și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

„Am venit să dăm startul sărbătorilor de iarnă, să aprindem luminile în bradul de Crăciun, să luminăm această piață. Să facem numărătoarea inversă împreună”, a spus Ion Lungu, înainte de a începe să numere de la 10, descrescător, acompaniat de vocile unui număr mare de oameni din public.

Întâi s-au aprins luminile în brad, dar cel mai așteptat moment a fost cel al aprinderii imensei cupole de led-uri, care acoperă mare parte din esplanada centrală.

Numai în cupolă strălucesc 60.000 de led-uri, pe când alte zeci de mii de led-uri înfrumusețeză sistemul de susținere a plasei luminoase, dar și spațiile din jur, în total fiind peste 4000 de metri liniari de plasă luminoasă.

Pentru susținerea plasei de lumini cu o greutate de 400 de kg a fost făcut, pe comandă, un sistem special, cu un stâlp central de 15 metri și 8 stâlpi de 6m.

Blocurile de beton care susțin greutatea plasei luminoase au fost îmbrăcați de asemenea cu decorațiuni, iar în vârful cupolei strălucește un uriaș ornament în formă de nufăr.

„Bună seara oameni buni, la mulți ani Bucovina, la mulți ani România! Mă bucur azi, 28 noiembrie, să dăm startul Centenarului Unirii Bucovinei cu țara. Pentru noi este o mare sărbătoare! Avem invitați din Basarabia noastră dragă și din nordul Bucovinei, de la Cernăuți, de la Alba Iulia, reprezentanții Președinției și ai Guvernului, veniți de la București, le mulțumesc tuturor că au venit să dea un semn de unitate. De aici, din Cetatea lui Ștefan, transmitem un semn de unitate – avem nevoie de așa ceva”, a spus Gheorghe Flutur, care a vorbit de însemnătatea momentului și a anunțat că urmează concertul Holograf.

Bucuria celor adunați în centrul municipiului, în special a copiilor, a fost și mai mare când, feeria luminoasă, de la numeroasele decorațiuni, a fost acompaniată și de o ninsoare ca în povești, care a adus cu adevărat sentimentul sărbătorilor de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Feerie de lumini în centrul Sucevei, la aprinderea bradului și a cupolei luminoase.
 Vizualizări articol: 2213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Feerie de lumini în centrul Sucevei, la aprinderea bradului și a cupolei luminoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei