Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2017 - Anul XXII, nr. 267 (6683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Ultimul comandament

Zona de agrement, blocuri noi şi reţeaua de încărcare a maşinilor electrice, investiţiile care se finalizează anul acesta în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava a avut loc ultimul comandament de investiţii de anul acesta, şedinţele săptămânale urmând să fie reluate anul viitor, odată cu redeschiderea şantierelor.

Tocmai de aceea a fost verificat stadiul actual al fiecărei investiţii demarate anul acesta, unele fiind acum „pe ultima sută de metri”, altele urmând să intre în conservare săptămânile viitoare, de cum vremea se înăspreşte, pentru a fi continuate în primăvară.

O lucrare foarte importantă, care se încheie săptămâna aceasta, este cea de realizare a zonei de agrement Tătăraşi. Pe lângă spaţiile verzi, de recreere, cele de practicare a sporturilor, terenul de mini-golf ori spaţiile de joacă pentru copii, anul viitor proiectul   urmează să fie completat cu faza a doua, care include noi funcţionalităţi, precum tiroliană, teren de tenis şi ansambluri pentru picnic.

Foarte aproape de finalizare sunt şi cele patru blocuri cu 80 de apartamente ANL din zona Metro, la care s-au pus deja şi geamurile, iar acum se lucrează la interioare, după cum a remarcat primarul Ion Lungu, care a verificat luni lucrările de investiţii, în teren.

Cea mai importantă stradă (Paris) din cartierul rezidenţial Europa capătă contur zilele acestea, pentru că se toarnă primul strat de asfalt, pe amândouă sensurile de mers, după care vor veni turnate încă două straturi – binderul şi uzura.

Pe final de an, tensionata colaborare dintre municipalitatea suceveană şi firma ieşeană  Elco pare să se fi rezolvat, primarul Ion Lungu anunţând că au ajuns la o înţelegere, în baza căreia vor fi aduse curând transformatoarele de care este mare nevoie, pentru a alimenta cu energie electrică zona de agrement şi cartierul Europa.

La capitolul realizări poate fi bifată şi investiţia de realizare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice, 21 din cele 28 de staţii fiind deja montate, din care 15 vor fi puse în funcţiune săptămâna viitoare.

O investiţie multianuală demarată anul acesta – modernizarea Pieţei Burdujeni - a căpătat deja contur, fiind realizate structurile metalice ale celor trei tronsoane.

„Cred că au avut un rol important şi anul acesta comandamentele, chiar de lucrurile nu stau aşa cum ne-am fi dorit noi, din mai multe motive, principalul fiind cel financiar. Cu toate acestea s-au finalizat o serie de investiţii importante, precum zona de agrement de la baza dealului Tătăraşi, strada Constantin Moraru, din Iţcani, staţiile de încărcare rapidă şi normală pentru vehiculele electrice. Alte investiţii sunt în stadii avansate de realizare – modernizarea iluminatului public este făcută 80%, blocurile ANL din spatele Metro sunt aproape gata, în cartierul Europa se toarnă asfaltul primei străzi. Din păcate, cu toate insistenţele noastre, tot nu i-am găsit pe cei care au locuinţe acolo să vină să se branşeze. Nu o să le mai dăm voie să spargă strada după ce finalizăm lucrarea, dacă ei nu vor să vină să colaboreze cu noi”, a declarat primarul Ion Lungu.

Din păcate, lucrările de modernizare a trei străzi, Lev Tolstoi, Bogdan Vodă şi Mihail Sadoveanu, au fost încurcate de licitaţii, fiind prea târziu să le mai demareze anul acesta, încât execuţia lor va începe din primăvară.

„Acesta este ultimul comandament pe anul acesta, săptămâna viitoare este deja 28 noiembrie – Ziua Bucovinei, intrăm în sărbătorile de iarnă. Vă mulţumesc pentru colaborare, sigur că se putea şi mai bine, inclusiv din partea dumneavoastră, dar cu cei care nu au terminat lucrările ne vedem în primăvară”, a concluzionat edilul sucevean, la finele întrunirii săptămânale.

O parte din lucrări vor continua chiar şi în decembrie, dacă vremea va fi favorabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona de agrement, blocuri noi şi reţeaua de încărcare a maşinilor electrice, investiţiile care se finalizează anul acesta în Suceava.
 Vizualizări articol: 2030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona de agrement, blocuri noi şi reţeaua de încărcare a maşinilor electrice, investiţiile care se finalizează anul acesta în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei