Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2017 - Anul XXII, nr. 267 (6683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Un drum care leagă trei sate din comuna Cornu Luncii a fost modernizat în totalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum care face legătura între trei sate ale comunei Cornu Luncii a fost modernizat în totalitate printr-un proiect finanţat din fonduri guvernamentale. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a precizat că recent au fost finalizate lucrările de betonare a drumului comunal 15C între Sasca Mică, Sasca Nouă şi Lămăşeni, pe o lungime de 6,2 kilometri. Gheorghe Fron a explicat că valoarea proiectului a fost de 5,64 de milioane de lei, finanţarea asigurându-se în prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

El a arătat că lucrările la acest proiect au început în urmă cu doi ani, fiind finalizate înainte de termenul stabilit în contract. „Lucrările sunt de o calitate foarte bună, stratul de beton fiind de 25 de centimetri pe mijloc şi de 22 de centimetri pe margine. Lăţimea drumului este de 5,5 metri, cu două sensuri de mers, iar pe porţiunea care traversează satul Sasca Mică lăţimea este de 7 metri. După ce am făcut marcajul, pe tronsonul care traversează satul a rămas spaţiu şi pentru biciclete şi pentru circulaţia pietonilor”, a spus primarul din Cornu Luncii.

Gheorghe Fron a ţinut să precizeze că acest proiect a fost unul extrem de important pentru comuna pe care o conduce, având în vedere că face legătura între cele trei sate, iar în afară de drumurile naţionale şi judeţene din Cornu Luncii, cele comunale nu erau asfaltate sau betonate. „Comuna este cea mai mare din judeţ, de la intrarea în Drăguşeni şi până la Poiana Stampei, cu nouă sate şi peste 7.700 de locuitori şi aveam asfaltate doar drumurile naţionale şi cele judeţene. Practic, nu aveam un drum de legătură modernizat între cele trei sate. Betonarea drumului este extrem de importantă având în vedere că acest drum face legătura şi cu centrul de recuperare, unde sunt 405 beneficiari şi peste 200 de salariaţi”, a mai afirmat Gheorghe Fron. El a arătat că odată cu modernizarea acestui drum comunal s-a făcut legătura şi cu DN 2E.

Pe de altă parte, Gheorghe Fron a spus că pe lângă acest proiect, comuna Cornu Luncii a mai avut alte şase proiecte care au fost finanţate în prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Fron a declarat că printre aceste proiecte se numără modernizarea şcolii gimnaziale din Cornu Luncii şi a şcolii din satul Sasca Mare. Gheorghe Fron a mai spus că printr-un alt proiect PNDL a fost construit un pod nou în satul Sasca Mare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un drum care leagă trei sate din comuna Cornu Luncii a fost modernizat în totalitate.
 Vizualizări articol: 3828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un drum care leagă trei sate din comuna Cornu Luncii a fost modernizat în totalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei