Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2017 - Anul XXII, nr. 267 (6683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu-şi găseşte liniştea

Mama lui Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului Vezeteu, este convinsă că fiul ei nu s-a sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mama lui Ioan Beşa, tânărul care l-a ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, nu se poate împăca cu ideea că fiul său s-ar fi sinucis în Penitenciarul Botoşani. Melania Beşa este convinsă că băiatul ei a fost ucis şi îl roagă pe procurorul care anchetează cazul, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, să facă o anchetă echidistantă, fără a ţine cont de fapta pe care a comis-o fiul ei.

Femeia aşteaptă să vadă concluziile medicului legist care a efectuat necropsia cadavrului lui Ioan Beşa, care să ateste toate leziunile pe care le avea pe trup fiul ei.

 

Fiul a venit acasă pe nepusă masă după cinci ani şi a plecat la fel de brusc 

Melania Beşa ne-a căutat la redacţia Monitorului de Suceava şi a vorbit pentru prima dată despre relaţia pe care a avut-o cu fiul ei, precum şi despre ce a făcut Ioan Beşa în perioada scursă de când a venit din Spania, unde a stat închis doi ani, şi până în ziua în care l-a ucis pe poliţistul Sorin Vezeteu.

Ioan Beşa, criminalul feroce în vârstă de doar 23 de ani, era plecat în Spania dinainte de a împlini 18 ani. A petrecut în jur de cinci ani în Spania, interval în care a şi fost închis timp de doi ani, pentru o faptă cu violenţă. Din acea perioadă în care a stat închis în Spania Beşa a adunat o ură foarte mare faţă de poliţişti, ne-a spus femeia. „Spre sfârşitul lunii mai a venit acasă, la Mironu, m-am trezit cu el la poartă, la o bucată de noapte. S-a purtat foarte frumos cu mine, însă nu prea a vrut să-mi povestească multe. Mi-a spus doar că în închisoare a fost umilit şi chinuit. După trei săptămâni, într-o seară, a primit un telefon şi a plecat fără să-mi spună nimic. L-am sunat de nenumărate ori, i-am trimis mesaje, însă nu mi-a răspuns niciodată la nici unul. Nu am mai ştiu nimic de el până în ziua de 20 iulie, când a comis acea oribilă faptă pe care o regret enorm, atât pentru poliţist şi familia lui, cât şi pentru fiul meu”, ne-a spus femeia. Aceasta nu îşi explică de ce fiul ei a ales să plece de acasă, unde avea condiţii bune de trai, şi să hoinărească prin municipiul Suceava, unde îşi transformase maşina în casă.  

 

„Sunt sigură că din cauza drogurilor a comis şi omorul acela groaznic”

O declaraţie importantă a acesteia este că fiul i-a mărturisit că este consumator de droguri şi i-ar fi arătat şi mai multe pliculeţe cu substanţe interzise, în perioada cât s-a aflat acasă, la Mironu.

„Am început să plâng, i-am spus că nu e bine, dar el mi-a zis că nu bea, nu fumează, iar drogurile sunt singurul lui viciu. Mi-a spus şi că a consumat droguri şi cât a fost închis. Sunt sigură că din cauza drogurilor a comis şi omorul acela groaznic”, ne-a declarat Melania Beşa.

 

Vizitat în arest de soră şi de o mătuşă

După ce Ioan Beşa a fost arestat preventiv pentru omor calificat, în perioada cât acesta a stat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava el a primit doar vizita surorii sale şi a unei mătuşi. Melania Beşa spune că fiului ei i-a fost ruşine să dea ochii cu ea.

„Mi-au spus că arăta foarte rău, la început nu a vorbit cu sora lui, dar apoi a început să se plângă că este bătut, ştiu că făcuse multe reclamaţii scrise către conducerea arestului”, spune Melania Beşa. Pe perioada cât a fost în arestul poliţiei judeţene, Beşa a fost într-adevăr un deţinut problemă, fiind sancţionat disciplinar pentru abateri repetate de la regulament. Beşa refuza orice colaborare şi era foarte înverşunat, însă de aici până la agresiune este cale lungă.

 

A fost la câteva ore de a se vedea cu fiul său în penitenciar

În seara zilei de 26 septembrie, în timp ce se afla singur într-o celulă a Penitenciarului Botoşani, fiind în perioada de carantină, Ioan Beşa a fost găsit spânzurat, la apelul de seară. Ioan Beşa s-ar fi sinucis cu o sfoară improvizată, pe care şi-a petrecut-o în jurul gâtului şi apoi în jurul picioarelor. Beşa ar fi tras puternic de picioare şi s-ar fi sugrumat, o metodă de sinucidere care denotă multă ferocitate. Sfoara ar fi fost improvizată din bucăţi de haine şi dintr-o bucata din cureaua unei genţi.

Pe 27 septembrie, Melania Beşa era programată la vizită la Penitenciarul Botoşani, unde urma să-şi vadă fiul pentru prima dată după momentul în care acesta plecase de acasă. Din păcate pentru ea, nu a mai apucat.

Sigur că durerea unei mame este de înţeles, însă, pe de altă parte, suspiciunile femeii cu privire la moartea fiului ei nu se bazează decât pe convingerile ei că fiul nu s-ar fi sinucis, ci ar fi fost „ajutat” să o facă.

 

Ioan Beşa nu a putut fi îngropat lângă tatăl său

Melania Beşa intenţionează chiar să solicite deshumarea cadavrului fiului ei, dacă verdictul final al procurorului de caz va fi sinucidere.

Femeia mai este foarte supărată că nu şi-a putut îngropa fiul lângă tatăl lui, mort acum câţiva ani. Asta pentru că, fiind considerat sinucigaş, a fost îngropat la marginea cimitirului, fără slujbă.

 

O crimă care a îngrozit o ţară întreagă

În seara zilei de 20 iulie, Ioan Beşa l-a atacat cu o ferocitate ieşită din comun pe poliţistul Sorin Vezeteu, care era de serviciu în Gara Burdujeni. Luat prin surprindere şi înjunghiat din spate, Sorin Vezeteu a încercat să se apere, însă a căzut sub ploaia de lovituri de cuţit. Peste 40 de lovituri de cuţit au fost găsite pe trupul poliţistului ucis.

Cu câteva zile înainte de a fi găsit mort în celulă, Ioan Beşa a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru ultraj la infracţiunea de omor calificat. Conform Codului Penal, el risca până la 37 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama lui Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului Vezeteu, este convinsă că fiul ei nu s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 12935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Mama lui Ioan Beşa, ucigaşul poliţistului Vezeteu, este convinsă că fiul ei nu s-a sinucis2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei