Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2017 - Anul XXII, nr. 267 (6683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Concerte Holograf şi Grigore Leşe, de Ziua Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, va fi marcată în acest an de autorităţile judeţene printr-o serie de manifestări solemne, comunicări ştiinţifice şi prin activităţi destinate marelui public. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri, la Muzeul de Istorie, în conferinţă de presă, programul activităţilor, corelate şi cu sărbătorirea Centenarului de anul viitor. ”Noi vom sărbători Centenarul începând de marţi, 28 noiembrie”, a declarat Flutur.

Manifestările aniversare vor începe în data de 28 noiembrie a.c., la ora 9.30, cu depunerea de jerbe la Monumentul Unirii, de la intrarea în oraş, dinspre Fălticeni. De la 11.00 va fi un ceremonial religios în Sala Bucovina a Palatului Administrativ din Suceava, iar la 11.30, un consilier al preşedintelui României, Klaus Iohannis, îi va înmâna maicii stareţe de la Voroneţ, Irina Pîntescu, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer în semn de „înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la Mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească”.

De la ora 12.00 începe şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean, dedicată Unirii Bucovinei cu Ţara.

 

Flutur: ”Marcăm Centenarul la Consiliul Judeţean într-un mod aparte”

La eveniment sunt invitaţi, potrivit lui Gheorghe Flutur, reprezentanţi ai Preşedinţiei şi Guvernului României, oaspeţi de la Alba Iulia, Chişinău şi Cernăuţi, parlamentari şi şefi de instituţii. Va fi evocat momentul 28 noiembrie 1918: ”marcăm Centenarul la Consiliul Judeţean într-un mod aparte”, a spus preşedintele Flutur. Tot în cadrul şedinţei solemne, profesorul universitar Mihai Ceauşu va primi diploma de ”Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava”. După-amiază vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai diasporei, o sesiune ştiinţifică la biblioteca judeţeană şi lansarea cărţii ”Iancu Flondor, Bucovina şi România Mare”, la Teatrul Municipal ”Matei Vişniec”.

La teatru programul va continua cu un concert Grigore Leşe, până la 17.30.

La ora 18.00 se vor aprinde luminile de Crăciun de pe esplanada Casei Culturii Suceava şi va avea loc un scurt concert de colinde.

Pe panourile care vor fi amplasate pe esplanadă va rula un documentar despre Unirea Bucovinei cu România, iar de la ora 18.30 începe concertul susţinut de trupa Holograf.

”Dorim să dăm startul sărbătorii Centenarului. Poate ar fi făcut-o basarabenii mai bine, dar istoria a fost nedreaptă”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că deja a început amplasarea plăcuţelor ”Bucovina 100” la intrările în judeţ, precum şi pe clădirile publice ale Consiliului Judeţean şi ale primăriilor care au solicitat. Plăcuţele vor rămâne până la sfârşitul anului 2018.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concerte Holograf şi Grigore Leşe, de Ziua Bucovinei.
 Vizualizări articol: 4684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Concerte Holograf şi Grigore Leşe, de Ziua Bucovinei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei