Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2017 - Anul XXII, nr. 266 (6682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict

Vameş achitat definitiv în dosarul de corupţie pe care i l-au deschis cei de la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost lucrător vamal în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret a fost achitat în dosarul de corupţie în care a fost judecat. Dumitru Nicolăică a fost trimis în judecată pentru luare de mită, dar după ce a analizat probele din dosar magistratul de la Tribunalul Suceava a decis să-l achite. Soluţia a rămas ieri definitivă după ce magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au respins apelul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

Potrivit rechizitoriului prin care a fost sesizată instanţa de judecată, pe 16 februarie 2009 Dumitru Nicolăică ar fi primit o sacoşă cu produse alimentare pentru a-i permite unui individ trecerea prin punctul vamal cu bunuri accizabile fără a se dispune măsuri legale faţă de acesta, respectiv de a fi controlat și eventual sancționat în ipoteza în care depășește cantitatea de bunuri accizabile admisă.

Dumitru Nicolăică a fost cercetat într-o primă fază pentru comiterea a trei infracţiuni, respectiv luare de mită şi două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În aceeaşi zi de 16 februarie 2009, vameşul ar fi efectuat controlul vamal în mod superficial asupra aceleiaşi persoane şi nu a aplicat sancţiunile contravenţionale legale, permiţând astfel introducerea în România, cu sustragerea de la plata taxelor vamale, a cantităţii de 4.000 de pachete ţigări de diferite mărci, provocând un prejudiciu total de 18.960 de lei.

Tot la aceeaşi dată, lucrătorul vamal l-ar fi favorizat pe un bărbat, în sensul că deşi a observat existenţa a 150 de pachete de ţigări marca Ronson transportate de acesta, nu a luat nici o măsură, provocând un prejudiciu în valoare de 693 de lei.

Din aceste suspiciuni procurorii nu au putut documenta decât luarea de mită, care între timp s-a dovedit şi aceasta nefondată.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi un fost poliţist de frontieră, subcomisarul George Ioan Călinescu. Acesta a fost acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, respectiv patru acte de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în formă continuată. Procesul în ceea ce-l priveşte pe George Ioan Călinescu a încetat ca urmare a faptului că acesta a decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vameş achitat definitiv în dosarul de corupţie pe care i l-au deschis cei de la DNA.
 Vizualizări articol: 3021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Vameş achitat definitiv în dosarul de corupţie pe care i l-au deschis cei de la DNA3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei