Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2017 - Anul XXII, nr. 266 (6682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Toleranţă

Proiect educativ ,,Stop Violenţei”, la Şcoala ,,Iorgu G. Toma” Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială ,,Iorgu G. Toma” Vamaa derulat săptămâna trecută, în data de 15 noiembrie, proiectul educativ ,,Stop Violenţei” ale cărui activităţi au urmărit  promovarea în rândul elevilor a unui comportament activ, responsabil, capabil de toleranţă, de înţelegere, conştient de drepturi, obligaţii şi îndatoriri.

Proiectul educativ se circumscrie unui proiect naţional mai amplu, de conştientizare, consultare şi participare a copiilor şi tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violenţă, exercitate asupra lor în familie, şcoală, comunitate, derulat de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – FICE - Filiala România.

Elevii claselor gimnaziale de la Vama au prezentat scurte informări referitoare la fenomenul violenţei, bullyingului (definiţie, cauze, forme de manifestări, modalităţi de rezolvare, statistici la nivel naţional şi european), joc de rol, iar elevii claselor primare au prezentat sceneta ,,Fii inteligent, nu violent!”, fabula ,,Patimile vulpii” şi cântecelul ,,Cum să ne comportăm civilizat”. De asemenea, elevii şcolii au realizat postere, afişe şi desene despre acest fenomen. Activităţile din cadrul proiectului au fost coordonate de psihologul şcolii, Ileana Coca, şi profesoara Iulia Niţă, directoarea şcolii, avându-i ca parteneri pe preotul paroh Cristian Brocea şi şeful Postului de Poliţie Vama, Dănuţ Bălan, prilej cu care s-au luat în dezbatere cazuri concrete de violenţă şi s-au prezentat soluţii de rezolvare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educativ ,,Stop Violenţei”, la Şcoala ,,Iorgu G. Toma” Vama.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect educativ ,,Stop Violenţei”, la Şcoala ,,Iorgu G. Toma” Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei