Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2017 - Anul XXII, nr. 266 (6682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În Thailanda

Bronz pentru ştefanistul Paul Rebenciuc, la Internaţionala de Astronomie şi Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava Paul Florin Rebenciuc şi-a adjudecat o medalie de bronz în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (IOAA), desfăşurată săptămâna trecută în Phuket, Thailanda.

Paul este elev în clasa a X-a, fiind la prima participare în cadrul acestei competiţii. Echipaje din 45 de ţări s-au reunit la masa competiţională, aceştia fiind departajaţi de cele patru probe propuse - testarea teoretică de cinci ore, proba de analiză a datelor, proba observaţională compusă din proba de planetariu şi hartă mută (probă scrisă) şi proba pe echipe.

Paul este pregătit de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava, şi de prof. Sorin Golda, la fizică.

Echipajul României se întoarce acasă cu două medalii de argint, două de bronz şi o menţiune. Coordonatorii lotului naţional sunt sucevenii Petru Crăciun şi Cristian Pîrghie.

IOAA a debutat în 2007 în Thailanda, ţările care au găzduit competiţia de-a lungul timpului fiind: Indonezia în 2008, Iran în 2009, China în 2010, Polonia în 2011, Brazilia în 2012, Grecia în 2013, România în 2014, Indonezia în 2015 şi India în 2016.

 

Laureat în repetate rânduri

Paul are experienţa participărilor internaţionale, bifând două rezultate excepţionale (aur absolut şi bronz), în 2016, în Bulgaria, şi în 2017, în China, la Olimpiada de Astronomie.

În semn de recunoştinţă, Paul s-a numărat printre laureaţii Galei „Top 10 Suceveni” din 2016, eveniment marca Monitorul de Suceava, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie şi Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

De asemenea, în iunie 2017, în cadrul Galei olimpicilor, conducerea Colegiului „Ştefan cel Mare” l-a recompensat pe Paul cu cea mai preţioasă distincţie a colegiului, Diploma de Onoare, fiind desemnat elevul anului la liceu. De asemenea, acesta a mai primit şi tradiţionala Bursă „Profesor Gheorghe Marchitan”, în memoria reputatului profesor, pentru elevii cu performanţe deosebite la matematică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bronz pentru ştefanistul Paul Rebenciuc, la Internaţionala de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bronz pentru ştefanistul Paul Rebenciuc, la Internaţionala de Astronomie şi Astrofizică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei