Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2017 - Anul XXII, nr. 266 (6682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sărbători

60.000 de leduri ale cupolei de lumini vor străluci în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul municipiului Suceava va fi unul dintre cele mai atractive locaţii din judeţ în perioada sărbătorilor de iarnă. Principalul element de noutate va fi cupola de lumini care acoperă esplanada din faţa Casei de Cultură, la montarea căreia s-a lucrat intens, de la finele săptămânii trecute.

În total, numai în această cupolă vor străluci 60.000 de leduri, dar alte zeci de mii de leduri vor înfrumuseţa sistemul de susţinere al plasei luminoase, dar şi spaţiile din jur.

„Cupola luminoasă este formată din 150 de şiruri cu o lungime de 20 de metri fiecare, adică 3.000 de metri liniari de plasă luminoasă, numai pe partea superioară a cupolei. Alte şiruri luminoase vor fi puse la bază şi vor îmbrăca stâlpii metalici, încât în total vor fi peste 4.000 de metri liniari de plasă luminoasă”, a precizat viceprimarul Marian Andronache, care s-a ocupat de achiziţia acestui important element decorativ pentru sărbătorile de iarnă.

Fiecare din cele 150 de şiruri care compun cupola de lumini este realizat cu 200 de corpuri luminoase, cu câte două leduri fiecare (unul cu lumină caldă, altul cu lumină rece), care sclipesc alternativ. Altfel spus, cupola luminoasă de deasupra esplanadei centrale este formată din 60.000 de leduri, care vor crea o atmosferă specială în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru susţinerea plasei de lumini cu o greutate de 400 de kg a fost făcut, pe comandă, un sistem special, cu un stâlp central de 15 metri şi opt stâlpi de 6 m.

Blocurile de beton care susţin greutatea plasei luminoase vor fi îmbrăcate de asemenea cu decoraţiuni luminoase – fulgi de nea şi tubulatură cu luminiţe.

În vârful cupolei va străluci un ornament în formă de nufăr, de doi metri lungime şi 2,70 lăţime.

Întreaga lucrare este executată de firma Neon Lightning din Cluj, care a realizat plasele luminoase din Sibiu şi Cluj.

În urma licitaţiei organizate de Primăria Suceava, cupola de lumini a fost realizată cu aproximativ 260.000 de lei, din care 128.000 de lei a costat sistemul de susţinere al plasei luminoase, cu tot cu blocurile de beton, în vreme ce plasa de lumini reprezintă o investiţie de 132.000 de lei.

Cupola de lumini, bradul de Crăciun şi celelalte decoraţiuni pregătite pentru sărbătorile de iarnă vor fi aprinse marţea viitoare, de Ziua Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60.000 de leduri ale cupolei de lumini vor străluci în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
60.000 de leduri ale cupolei de lumini vor străluci în centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei