Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 nov 2017 - Anul XXII, nr. 265 (6681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

ITM Suceava a identificat 26 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au identificat, luna trecută, 26 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două nu aveau nici o formă legală de angajare. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în luna octombrie a.c. inspectorii acestei instituţii au efectuat 313 controale, din care 219 în domeniul relaţiilor de muncă şi 94 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Romeo Butnariu a precizat că pentru deficienţele constatate au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 78.500 de lei.

El a precizat că în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM au efectuat 219 controale, fiind aplicate 34 de sancţiuni, iar valoarea amenzilor a fost de 74.500 de lei.

Romeo Butnariu a arătat că în total au fost depistate 26 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care 23 de persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal. În cazul unei alte persoane, contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Butnariu a mai spus că alte două persoane au fost depistate fără forme legale de angajare. Acestea îşi desfăşurau activitatea la doi angajatori, care au fost amendaţi cu suma totală de 20.000 de lei.

Şeful ITM Suceava a explicat că printre deficienţele constatate în acest domeniu se mai numără şi nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat sau a prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă.

Romeo Butnariu a mai spus că şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 94 de controale, în urma cărora s-au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 4.000 de lei.

Nu în ultimul rând, Romeo Butnariu a precizat că, potrivit datelor din registrul general de evidenţă a salariaţilor, la data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Suceava erau 126.316 contracte individuale de muncă active, din care 118.916 pe durată nedeterminată şi 7.400 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a identificat 26 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două la negru.
 Vizualizări articol: 3120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ITM Suceava a identificat 26 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei