Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 nov 2017 - Anul XXII, nr. 265 (6681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Amenzi pe bandă rulantă pentru pietonii care au traversat strada neregulamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele care i-au avut în prim-plan de pietonii care au traversat strada prin locuri nepermise şi fără să se asigure au dus la o amplă acţiune a Poliţiei Suceava. Timp de cinci zile, zeci de poliţişti din judeţ s-au aflat pe stradă pentru a descoperi şi sancţiona atât pietonii care traversează neregulamentar, cât şi şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Din cele peste 500 de vehicule oprite şi după ce au fost legitimaţi peste 800 de pietoni, rezultatele sunt îngrijorătoare. Astfel, s-au aplicat 340 de sancţiuni contravenţionale, din care pietonilor le-au fost aplicate peste 100 de sancţiuni, atât pentru traversare neregulamentară, cât şi pentru deplasarea pe drumurile publice pe partea carosabilă, pe timpul serii, fără elemente reflectorizante.

Nici şoferii nu au fost iertaţi, dovadă în acest sens fiind cele 21 de permise de conducere reţinute pentru neacordare de prioritate.

„Atragem atenţia încă o dată că sancţiunile aplicabile prevăzute de OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice nu sunt deloc neglijabile. Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de 4-5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 de lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2-3 puncte amendă. Mai importantă decât aceste sancţiuni este însă viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebui să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Acţiunea de săptămâna trecută a fost derulată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu poliţiştii Serviciului Rutier.

În urma acestor rezultate, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi au dorit să readucă în atenţie o serie de reguli privind circulaţia pietonilor.

Acestora li s-a cerut să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor.

„Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate. Strada nu se trece în fugă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă. Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Iar şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pe bandă rulantă pentru pietonii care au traversat strada neregulamentar.
 Vizualizări articol: 2788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi pe bandă rulantă pentru pietonii care au traversat strada neregulamentar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei