Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 nov 2017 - Anul XXII, nr. 264 (6680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Lungu: Deciziile guvernamentale care au schimbat regulile în timpul jocului au provocat dezechilibrul financiar de la centrala Bioenergy

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în cursul zilei de ieri că problemele financiare cu care se confruntă firma Bioenergy, care a construit centrala din municipiului reşedinţă de judeţ, sunt cauzate de o serie de decizii guvernamentale prin care regulile au fost schimbate în timpul jocului.

Ion Lungu a participat la o dezbatere organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, precizând că dezechilibrul financiar în care a ajuns Bioenergy este cauzat de aceste măsuri guvernamentale. Lungu a subliniat că Suceava este singurul oraş din România care se încălzeşte pe biomasă, centrala termică fiind una extrem de performantă, cu poluare zero. Primarul Sucevei a arătat că, din nefericire, la Suceava s-a ajuns într-o situaţie extrem de delicată, el adăugând că a constatat faptul că şi la nivel european nu se mai dă o atât de mare importanţă energiei verzi.

„E o problemă destul de delicată care din păcate nu este rezolvată. Atunci când s-a pornit la drum cu această societate, prin parteneriat public privat, s-a luat în considerare producţia energiei termice pe biomasă. Atunci lemnul de foc constituia biomasă. Deci eficienţa acestei investiţii vine din certificatele verzi care se acordă. Guvernul a modificat regulile jocului, de la patru la trei certificate, care se acordă astăzi. Ba mai mult, din iulie anul trecut lemnul de foc care se consumă la această centrală nu mai este considerat biomasă. Şi ca atare avem mari probleme aici”, a arătat Ion Lungu.

El a mai precizat că în condiţiile în care societatea care produce agentul termic nu mai primeşte certificate verzi, a ajuns într-un dezechilibru financiar foarte mare. „Facem eforturi şi la Guvern, şi cred că ar trebui să se revină cu acel ordin de ministru, astfel încât lemnul de foc să fie considerat biomasă, aşa cum era acum aproape 10 ani, când am pornit acest proiect. Am pus mare accent pe energia verde, pe biomasă în speţă, şi iată că se modifică aceste reguli, şi dintr-o instalaţie performantă pe care o avem riscăm într-o zi să se închidă pentru că, repet, eficienţa ei a fost calculată pe emiterea de certificate verzi”, a declarat primarul Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: Deciziile guvernamentale care au schimbat regulile în timpul jocului au provocat dezechilibrul financiar de la centrala Bioenergy.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu: Deciziile guvernamentale care au schimbat regulile în timpul jocului au provocat dezechilibrul financiar de la centrala Bioenergy1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei