Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 nov 2017 - Anul XXII, nr. 264 (6680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flutur anunţă înfiinţarea unei şcoli profesionale în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că în municipiul reşedinţă de judeţ există posibilitatea înfiinţării unei şcoli profesionale. Gheorghe Flutur a spus în cadrul unei întâlniri organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană că a avut deja discuţii pe această temă cu primarul Sucevei, Ion Lungu, fiind găsite posibilităţile înfiinţării unei şcoli profesionale. Flutur a precizat că o astfel de şcoală, care să funcţioneze exclusiv pentru pregătirea forţei de muncă, ar rezolva problema personalului calificat. Preşedintele CJ Suceava a arătat că foarte mulţi suceveni sunt plecaţi la muncă în străinătate, motiv pentru care este nevoie de dezvoltarea sistemului de învăţământ dual pentru calificarea forţei de muncă. „Sunt foarte mulţi suceveni plecaţi la muncă în străinătate. Şi trebuie avut în vedere că Uniunea Europeană şi Germania se gândesc dacă e mai bine ca forţa de muncă să vină să muncească acolo sau dacă e mai bine să vină ei aici să investească”, a precizat Flutur. El a adăugat că îşi doreşte dezvoltarea învăţământului dual profesional după exemplul de la Braşov, unde acest model funcţionează cu succes. Gheorghe Flutur a subliniat că existenţa unei şcoli profesionale pentru pregătirea forţei de muncă reprezintă şi o atracţie pentru potenţialii investitori germani în judeţul Suceava. Flutur a spus că din discuţiile cu primarul Ion Lungu au fost identificate modalităţile prin care o unitate de învăţământ din Suceava să fie transformată într-o şcoală profesională.

În acelaşi timp, primarul Ion Lungu a declarat că în municipiul Suceava există deja parteneriate între municipalitate şi un agent economic, prin care elevi ai Colegiului „Petru Muşat” se specializează în profesia de operator chimist. Ion Lungu a precizat că primăria poate încheia astfel de parteneriate cu firmele care vor să specializeze personal, existând capacitatea de a organiza cursuri în domenii precum cel tehnic, industrie alimentară sau turism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă înfiinţarea unei şcoli profesionale în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Flutur anunţă înfiinţarea unei şcoli profesionale în municipiul Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei