Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 nov 2017 - Anul XXII, nr. 264 (6680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opţiuni

Care sunt cele mai căutate licee din judeţ de către elevii de clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiile naţionale „Petru Rareş” Suceava şi „Mihai Eminescu” Suceava sunt cele mai căutate licee din judeţ, potrivit unui studiu realizat în această toamnă de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), pe un eşantion de peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a.

Pentru continuarea studiilor, 374 dintre aceştia au nominalizat Colegiul „Petru Rareş”, iar alţi 335 au numit fostul Liceu Pedagogic ca fiind unitatea unde vor să fie admişi pentru studiile liceale.

În topul preferinţelor viitorilor boboci de liceu urmează Colegiul Tehnic Rădăuţi, care a obţinut 331 din sufragii, urmat de Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, cu 303 opţiuni.

Dintre cei 6.070 de elevi care au completat itemii chestionarului, 4.747 au optat pentru colegii şi licee din judeţ, 967 preferă învăţământul profesional şi tehnic, 50 vor să se îndrepte către licee din alte judeţe, iar 233 sunt nehotărâţi.

73 de elevi au declarat că nu vor să-şi continue studiile.

 

Opţiunile elevilor pentru liceele din municipiul Suceava

Precum am menţionat, în municipiul Suceava, cele mai multe „voturi” au fost date colegiilor „Petru Rareş” şi „Mihai Eminescu”, aceleaşi rezultate fiind evidenţiate şi în studiul realizat în 2016. Acestea sunt urmate de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, ales de 241 de elevi, şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, care a stârnit interes în rândul a 170 de elevi, fiind în scădere în topul preferinţelor elevilor.

Tot 170 de opţiuni a adunat şi Liceul cu Program Sportiv, acesta fiind urmat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” – 137 şi Colegiul de Informatică „Spiru Haret” - 103. Colegiile tehnice au adunat sub 100 de voturi fiecare (conduce Colegiul de Industrie Alimentară cu 73 de opţiuni).

În ceea ce priveşte specializările preferate de elevii de clasa a VIII-a, la Colegiul „Petru Rareş” cei mai mulţi elevi (109) au declarat că optează pentru Matematică – informatică, 78 vor Ştiinţe sociale, iar 54 au ales Ştiinţe ale naturii.

La Colegiu „Mihai Eminescu”, conduce specializarea Ştiinţe sociale, iar la Colegiul Economic favorită este Tehnician în activităţi economice.

La Colegiul „Ştefan cel Mare”, cele mai vânate specializări sunt Matematică – informatică şi Ştiinţe ale naturii.

 

Licee favorite

Referitor la liceele din Fălticeni, elevii au plasat pe prima poziţie, în ceea ce priveşte preferinţele lor, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (299 de opţiuni), cu specializările Ştiinţe sociale şi Tehnician în turism.

Acesta este urmat de Colegiul „Nicu Gane” (249 de opţiuni), cu specializările Mate – info şi Ştiinţe sociale, şi Colegiul „Vasile Lovinescu” (115), unde cei mai mulţi elevi au în vizor specializarea Tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii.

La Rădăuţi, 331 de elevi din clasa a VIII-a au ales Colegiul Tehnic, cei mai mulţi orientându-se către Ştiinţe sociale, Ştiinţe ale naturii şi Tehnician în activităţi economice.

303 elevi au ales Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” cu specializările Mate - info şi Ştiinţe ale naturii, iar 133 au optat pentru Colegiul „Andronic Motrescu”.

Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” este cel mai căutat liceu din Câmpulung Moldovenesc, urmat de Colegiul Silvic „Bucovina”.

271 de elevi vor să se înscrie la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (cei mai mulţi la Ştiinţe sociale), 139 au ales Colegiul „Laţcu Vodă” Siret, iar 236 au bifat Liceul Tehnologic Vicovu de Sus.

În studiul realizat figurează câteva licee pentru care viitorii boboci au arătat un interes extrem de scăzut. Astfel, Colegiul „Samuil Isopescu” Suceava a adunat doar opt opţiuni, Liceul Tehnologic din Câmpulung Moldovenesc a adunat 9 opţiuni, Liceul Tehnologic Marginea – 13. Rezultatele relevă şi câteva licee pentru care numărul de opţiuni a fost zero. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt cele mai căutate licee din judeţ de către elevii de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 4952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Care sunt cele mai căutate licee din judeţ de către elevii de clasa a VIII-a2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei