Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Invitaţie la decizie

Consultare publică pentru autorizaţia de mediu a depozitului de deşeuri de la Moara, în 29 noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava organizează, în data de 29 noiembrie a.c., dezbatere publică pe tema documentelor de susţinere a solicitării de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru depozitul ecologic de deşeuri (Centrul de Management Integrat al Deşeurilor - CMID) Moara. Anunţul a fost postat pe site-ul CJ, în data de 14 noiembrie a.c., în acord cu Legea nr. 278/ 2014 privind emisiile industriale din categoria depozite de deşeuri care primesc peste 10 tone de deşeuri pe zi sau au capacitatea totală de peste 25.000 de tone. Dezbaterea publică va avea loc în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, cu începere de la ora 14.00.

Licitaţia organizată de administraţia judeţeană pentru desemnarea operatorului la Moara este, potrivit vicepreşedintelui CJ Viorel Seredenciuc, în faza de evaluare a ofertelor depuse de cele şase firme şi asocieri de firme: ECOSUD SA Bucureşti; asocierea RER ECOLOGIC SERVICE SA Buzău şi RERSERVICII ECOLOGICE SRL; GIREXIM UNIVERSAL SA; DIASIL SERVICE SRL; asocierea FLORCONSTRUCT, FRITEHNIC SRL şi RITMIC COM SRL; asocierea SC TAHAL România Bucureşti, SUCT SA şi SITAHAL NAGAL Italia. ”Sperăm ca într-o lună să avem un câştigător şi până la sfârşitul anului să facem şi recepţia la terminarea lucrărilor de la depozitul de la Pojorâta”, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Seredenciuc.

Probele făcute la Moara au arătat că depozitul poate funcţiona în cele mai bune condiţii, de aici şi interesul foarte mare al firmelor de salubritate pentru a câştiga contractul de administrare a depozitului de deşeuri, a staţiei de sortare şi a serviciului public de colectare. Contractul este pe 10 ani şi are o valoare de aproximativ 90 de milioane de lei.

Criteriile de bază în evaluarea ofertelor sunt tariful de depozitare şi tariful de selectare, cu pondere egală.

 

Staţia de sortare a deşeurilor de la Moara  are o capacitate de 28.600 t/an

CMID Moara este parte integrantă a proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în judeţul Suceava, cu o valoare totală de 51,761 de milioane de euro (218,045 de milioane de lei), fără TVA, din care 35,778 de milioane de euro bani europeni, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Restul reprezintă contribuţie de la bugetul de stat şi bugetul local (Consiliul Judeţean şi administraţiile locale).

Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 30 martie 2011, cu obiectivul de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor solide la nivelul întregului judeţ, în scopul conformării cu obligaţiile asumate în Tratatul de Aderare şi obiectivele stabilite prin POS Mediu.

SMID înseamnă construcţia celor două depozite de deşeuri la Moara şi Pojorâta, primele celule cu o capacitate de 1,38 de milioane de tone, respectiv 0,39 de milioane de tone; închiderea şi reabilitarea a şapte depozite de deşeuri neconforme - la Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc; construcţia a trei staţii de transfer la Rădăuţi (capacitate de 40.575 t/an), Fălticeni (27.544 t/an) şi Câmpulung Moldovenesc (11.197 t/an) şi modernizarea a două staţii de transfer existente la Gura Humorului (16.691 t/an) şi Vatra Dornei (11.787 t/an).

Tot din SMID au făcut parte construcţia unei staţii de sortare la Moara (28.600 t/an), furnizarea unei unităţi de compostare individuală în zonele suburbane şi rurale şi de tocătoare pentru compostarea in situ a deşeurilor din parcuri şi grădini, precum şi asistenţă tehnică şi supervizare a lucrărilor (incluzând măsuri de publicitate şi conştientizare a publicului în vederea reducerii cantităţii de deşeuri sau separarea materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile la sursă). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultare publică pentru autorizaţia de mediu a depozitului de deşeuri de la Moara, în 29 noiembrie.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consultare publică pentru autorizaţia de mediu a depozitului de deşeuri de la Moara, în 29 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte