Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2017 - Anul XXII, nr. 263 (6679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate şi îngăduință

„Atelierele Toleranţei”, la Liceul Tehnologic Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestei săptămâni, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni s-au desfăşurat „Atelierele Toleranţei”, activitate înscrisă în programul Festivalului Şanselor Tale, ediţia a XIV-a, organizat în acest an sub egida „Promovarea Patrimoniului Cultural prin Educaţie”, demarat de Organizaţia AREAS.

Promovând principiile toleranţei, respectul, îngăduinţa, solidaritatea, acceptarea diversităţii, 50 de elevi, coordonaţi de prof. Cecilia Sburlea (consilier educativ), prof. Alexandra Atănăsoaie (facilitator CŞE), prof. Briana Belciug (responsabil comisia diriginţilor liceu), prof. Gabriela Poenaru (responsabil comisia diriginţilor gimnaziu) şi având susţinerea prof. Alina Florentina Manolache, directorul coordonator al liceului, au realizat, pe parcursul a două ore, exerciţii de reflecţie, de argumentare, studii de caz („Culoarea toleranţei”, „Culegerea de… complimente”, „Zâmbesc şi asta vreau să primesc”, „Alege cuvântul potrivit”, „Exprimă-ţi părerea”, „Reguli ale unei clase tolerante”, chestionarul „Sunt tolerant?”).

Activităţile educative, realizate în parteneriat cu Consiliul Şcolar al Elevilor Liteni şi având ca invitaţi pe subcomisar de poliţie Liliana Orza şi pe psih. Mihai Moisoiu, de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, au vizat formarea unor atitudini şi comportamente tolerante, care vor oferi elevilor posibilitatea de a acţiona cu înţelegere şi responsabilitate în diverse circumstanţe ale vieţii.

„Împreună am învăţat că toleranţa, celebrată ca zi internaţională pe 16 noiembrie, este responsabilitatea care susţine drepturile omului, pluralismul, democraţia şi statul de drept. Ea contribuie la înlocuirea culturii războiului cu o cultură a păcii. Să reflectăm, aşadar, la ceea ce afirmă citatul <Curaj avem în minoritate, toleranţa intervine în majoritate>”, a arătat prof. Cecilia Sburlea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Atelierele Toleranţei”, la Liceul Tehnologic Liteni.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Atelierele Toleranţei”, la Liceul Tehnologic Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasta crudă de ardei pentru iarnă Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se pregătește rapid, simplu, și nu necesită măsuri speciale de conservare. Pasta de ardei este un ingredient folosit de mai... Citeşte