Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2017 - Anul XXII, nr. 262 (6678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impas

Sindicaliştii din educaţie cer echilibru şi echitate în salarizarea personalului din sistem

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământ îi cer prim-ministrului corectarea unor anomalii din Legea Salarizării pentru a se reinstaura echilibrul şi echitatea în salarizarea personalului din sistem.

Aceştia susţin că refuzul de a adopta modificările legislative necesare va accentua actuala stare de nemulţumire a salariaţilor din învăţământ, generată de poziţionarea în grilele de salarizare ale Legii nr. 153/2017, existând riscul declanşării unor ample acţiuni de protest, în perioada următoare.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, structură din care face parte şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, care numără peste 8.000 de membri din judeţ, i-a cerut prim-ministrului să găsească o soluţie de depăşire a acestui impas.

”Pentru funcţiile didactice de predare nu mai există posibilitatea de a promova în tranşele de vechime în învăţământ, până în anul 2022. Practic, anterior intrării în vigoare a legii, personalul didactic de predare era promovat de la data de 1 octombrie (prima zi a lunii următoare celei în care împlinea o anumită vechime în învăţământ), la următoarea tranşă de vechime în învăţământ. Însă, la data de 1 iulie 2017 (data intrării în vigoare a Legii) s-a procedat la reîncadrarea tuturor cadrelor didactice pe funcţiile didactice prevăzute în anexa nr. I la lege şi pe gradaţiile corespunzătoare vechimii în muncă (maxim gradaţia 5)”, arată sindicaliştii.

Aceştia menţionează că în marea majoritate a unităţilor de învăţământ au apărut anomalii.

Ei dau exemplu un cadru didactic cu gradul didactic I, care la 1 septembrie 2016 a fost încadrat la tranşa de vechime în învăţământ de peste 40 de ani, a primit un salariu de bază brut de 3.948 lei, salariu menţinut şi după data de 1 iulie 2017. Un alt cadru didactic cu gradul didactic I, angajat la aceeaşi unitate de învăţământ, care la data de 1 septembrie 2017 a împlinit vechimea în învăţământ de peste 40 de ani, la acest moment, în baza Legii nr. 153/2017, are un salariu de 3.779 lei, corespunzător tranşei de vechime în învăţământ anterioare, 35-40 de ani. Dacă la data de 1 septembrie 2017, în aceeaşi unitate de învăţământ a fost încadrat un cadru didactic care are gradul didactic I şi o vechime în învăţământ de 25 de ani, iar în unitate nu există o funcţie similară în plată, acesta a fost încadrat conform Legii nr. 153/2017 cu un salariu de bază de 4.002 lei.

Din exemplul mai sus prezentat se poate constata că într-o singură unitate de învăţământ, de la 1 septembrie 2017, există trei cadre didactice cu gradul didactic I, încadrate la aceeaşi tranşă de vechime în muncă (gradaţia 5), care au salarii de bază diferite, ceea ce creează o discriminare între salariaţi încadraţi pe aceeaşi funcţie, care prestează aceeaşi activitate şi care sunt remuneraţi diferit, fără a exista o justificare obiectivă pentru acest tratament discriminatoriu.

Anomalii similare întâlnim şi la personalul didactic auxiliar sau la cel nedidactic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie cer echilibru şi echitate în salarizarea personalului din sistem.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie cer echilibru şi echitate în salarizarea personalului din sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fals trimis de
(16 nov 2017, 12:40:18
Nu stiu de unde ati scos faptul ca nu se poate face promovarea in transele vechi. Legea 153/2017 are dupa art. 36 (care prevede reincadarea de la 1 iulie 2017 comform noilor transe) si art. 39 (aplicarea tranzitorie a legii), care spune clar ca promovarea in treptele de salrizare pana la 31 decembrie 2017 se face conform functiilor aflate in plata.
Iar functile aflate in plata sunt reglementate in Art.7 din lege.
I

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei