Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2017 - Anul XXII, nr. 262 (6678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Telenovelă

Peste o sută de oameni, plimbaţi prin instanţe pentru a-şi recupera banii din propria muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 101 angajaţi pe care SC Genko Med Group SA, fosta SC Famos SA, i-a lăsat pe drumuri se luptă de ani buni pentru a-şi recupera drepturile salariale din perioada în care au prestat pentru societatea amintită. Din păcate, luminiţa de la capătul tunelului este departe de a se întrezări, mai ales că la mijloc sunt şi alte probleme care îngreunează procedurile prin care foştii salariaţi îşi pot primi salariile restante.

Chiar dacă majoritatea salariaţilor au obţinut câştig de cauză în instanţă, recuperarea banilor şi împărţirea lor către foştii angajaţi ai Genko Med sunt extrem de dificile. Şi asta pentru că într-o primă fază s-au constituit mai multe dosare, iar acum toate trebuie conexate la un singur executor judecătoresc.

Acest demers este necesar pentru a realiza o împărţire judicioasă a sumelor colectate prin vânzarea bunurilor pe care defuncta Famos le mai are. De altfel, executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a explicat şi motivele pentru care procedurile sunt atât de greoaie.

„Procedura de executare este dificilă din cauza numărului mare de creditori, dar şi a sechestrelor şi ipotecilor care există. Am identificat bunuri care nu sunt girate la bănci, iar în unele cazuri avem şi evaluarea, ceea ce ne permite ca în momentul în care instanţa va încuviinţa executarea silită să putem trece efectiv la valorificarea acelor bunuri. Trebuie spus că în cazul bunurilor care nu sunt ipotecate în favoarea unor bănci, foştii salariaţi sunt privilegiaţi, ceea ce înseamnă că sumele obţinute din vânzarea imobilelor respective pot fi împărţite către oamenii care au lucrat la Genko Med”, a explicat Sarmis Câmpulungeanu.

În total, cei 101 foşti salariaţi ai defunctei fabrici de seringi au de încasat peste 1 milion de lei, bani pe care speră să şi-i recupereze măcar parţial după valorificarea bunurilor care nu sunt girate către bănci.

 

Genko Med, datorii uriaşe către bugetul de stat şi bănci

Genko Med Group SA, fosta Famos SA, a ajuns în faliment, iar acum este executată silit după ce a adunat datorii uriaşe. Problemele cu plata salariilor au început din anul 2012, imediat ce fabrica a ieşit de sub tutela AVAS.

În afara datoriilor către salariaţi, fosta fabrică de seringi acumulase datorii la bugetul de stat în valoare de 3,369 milioane de lei.

Fosta fabrică de seringi Famos a fost achiziţionată în anul 2007 de o companie din Arad, firmă cu capital din Italia, SC Top Genko SA. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a vândut SC Famos SA Suceava, numele fabricii de la vremea respectivă, pentru o sumă de 6,345 milioane de euro. După nici 10 ani de la preluarea societăţii de către italienii de la Top Genko, noii patroni au reuşit să pună „pe chituci” fabrica şi să-şi dea afară oamenii cu datorii uriaşe către aceştia.

Finanţele au organizat mai multe şedinţe de licitaţii pentru a valorifica activele fabricii de seringi, dar totul este blocat după ce o firmă din Iaşi a reuşit să cumpere o parte din bunuri, dar lucrurile s-au complicat pentru că în ecuaţie au apărut amănunte neprevăzute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de oameni, plimbaţi prin instanţe pentru a-şi recupera banii din propria muncă.
 Vizualizări articol: 3549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste o sută de oameni, plimbaţi prin instanţe pentru a-şi recupera banii din propria muncă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei