Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2017 - Anul XXII, nr. 262 (6678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

50 de medici de familie şi pacienţi din Suceava, la protest în Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 50 de medici de familie şi pacienţi din Suceava a participat, ieri, la Bucureşti, la mitingul de protest organizat în faţa Guvernului, de Societatea Naţională pentru Medicina de Familie (SNMF). Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, a declarat, ieri, că decizia de a participa la miting a fost luată în cadrul Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie şi că de data aceasta există şi susţinere din partea asociaţiilor de pacienţi. ”Pichetările de acum două săptămâni la prefecturi şi la casele judeţene de asigurări nu au avut nici un rezultat. Aşa nu se mai poate merge, ne-a ajuns cuţitul la os. Finanţarea proastă a medicinei de familie se reflectă în calitatea serviciilor medicale acordate pacienţilor”, a spus dr. Badrajan.

Pentru a susţine revendicările pe care le au, medicii de familie au format coaliţia „Solidari pentru Sănătate”, împreună cu nouă organizaţii nonguvernamentale de pacienţi. Dr. Badrajan afirmă că susţinerea pacienţilor este foarte importantă deoarece este vorba despre probleme cu care se confruntă medicina de familie. Printre aspectele asupra cărora avertizează medicii se numără, pe lângă proasta finanţare, birocratizarea excesivă, în detrimentul actului medical, existenţa unor protocoale care îngrădesc medicilor de familie libertatea de a elibera anumite reţete, ceea ce face ca  bolnavii să fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul, dar şi faptul că această specialitate medicală este din ce în ce mai puţin atractivă pentru medicii tineri.

”Nu vine nimeni în urma noastră. Lucrează mulţi medici pensionari tocmai pentru că nu are cine să preia cabinetele. În ritmul ăsta, în 10 ani nu va mai fi nici o medicină de familie”, avertizează medicul. Dr. Badrajan şi-a exprimat speranţa că vocea medicilor de familie şi a pacienţilor lor va fi auzită de decidenţi şi lucrurile vor fi remediate, altfel ”de la 1 ianuarie 2018 nu vom semna contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de medici de familie şi pacienţi din Suceava, la protest în Bucureşti.
 Vizualizări articol: 2685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
50 de medici de familie şi pacienţi din Suceava, la protest în Bucureşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei