Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Romexpo

Zece proiecte de cercetare, selectate pentru Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece proiecte de cercetare aparţinând elevilor, studenților și profesorilor suceveni au fost selectate pentru a participa la „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”, organizat la Romexpo, București.

Aflat la cea de-a XV-a ediţie, evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada 22– 26 noiembrie 2017.

Tineri pasionaţi de cunoaştere şi dezvoltare ştiinţifică îşi vor expune proiectele în cadrul unor standuri, acestea urmând să fie apreciate de un juriu de specialitate. Târgul anual de la Romexpo promovează ingeniozitatea tinerilor, prin vizibilitatea pe care o oferă creaţiilor, ideilor lor, dar şi prin cadrul emulativ pe care îl oferă spiritelor pasionate de cunoaştere şi inovaţie.

 

Proiectele din județ calificate

Pentru ediţia din acest an a evenimentului, la secțiunea „Tehnologii ale viitorului”, s-au calificat proiectele „Smart Shoes” (Pantofi inteligenți) al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, autori: prof. Olivia Macovei, prof. Ionuț Romanu, Andrei Gheorghiță Aiuresei, Iustin Ciprian Paiu, aceștia calificându-se și cu proiectul „Sistem automatizat de monitorizare a tipurilor de sensibilitate la plante și a microclimatului”.

La secțiunea „Tehnologia Informației” a fost selectat proiectul „Sistem de învățare interactivă”, al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, autori: AMD Team (prof. Călin Ciufudean, Dumitru Andronic, Verginica Magdalena Bălan).

La „Științe aplicate” vor concura proiectele „Micropompă electromecanică” al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava - USV (prof. Dan Milici, Dumitru Cernușcă, Bogdan Breabăn), „Stand pentru testare” și „Micropompă electromecanică de vid și presiune” al USV (prof. Dan Milici, Dumitru Cernușcă, Mihaela Poienar, Sergiu Dan Pața, Bogdan Breabăn), „Sistem pentru monitorizarea emisiilor de Radon din locuințe” - USV (prof. Călin Ciufudean, Gheorghe Breabăn Partemie, Valentin Gătej), „ASR 1.0” - USV (prof. Călin Ciufudean, Alexandru Tudor Andrei, Emilian Răzvan Drăgoi, Ștefănel Brînză), ”Project Calypso” - Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava (prof. Victor Șutac, Andrei Ventuneac, Ștefan Șovea), „ASTech (Automotive Safety Technology)” - USV (prof. Călin Ciufudean, Ionuţ Alexandru Grigoraş).

 

În 2016, patru echipaje de elevi și studenți din județ au fost premiate în cadrul Salonului, acestea obținând un premiu I, un premiu II și două mențiuni.

Premiul I a fost adjudecat de echipajul format din Tatiana Brighidin și Daniel Radu Jacotă, coordonat de prof. Călin Ciufudean, ”Sistem de securizare psiho-somatică (EYE-GUARD)”. Premiul al II-lea a fost oferit proiectului „Sistem complex de tip multisenzor pentru detectarea incendiilor” (Pavel Popescu, Dumitru Cernușcă, Mihaela Poienar și prof. Dan Laurențiu Milici). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece proiecte de cercetare, selectate pentru Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece proiecte de cercetare, selectate pentru Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte