Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 nov 2017 - Anul XXII, nr. 255 (6671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

Lupta împotriva traficului de persoane începe din şcoala gimnazială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 23-27 octombrie, la nivelul Şcolii Gimnaziale „Al.I. Cuza” din Fălticeni s-a desfăşurat o campanie dedicată prevenirii traficului de fiinţe umane. Primele zile au fost dedicate luptei împotriva traficului de persoane, iar cadrele didactice alături de copii s-au implicat în activităţi educative în cadrul parteneriatului Suceava - Antitrafic Networking – 2017, parte a proiectului „Reţea de suport şi prevenire a traficului de persoane în judeţul Suceava - Antitrafic Net Suceava”. Primele acţiuni în cadrul acestui proiect au avut loc la începutul lunii octombrie cu o sesiune de instruire coordonată de subcomisar de poliţie Liliana Orza, din partea Şcolii „Al.I. Cuza” participând prof. Brînduşa Nisioi, director adjunct al unităţii. După ce informaţiile au fost transmise tuturor cadrelor didactice, la nivelul şcolii s-au desfăşurat activităţi care vizează lupta împotriva traficului de fiinţe umane, un fenomen foarte grav în societatea actuală, căruia i-au căzut victime mulţi adolescenţi şi copii. Activităţile au urmărit creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane în rândul copiilor şi adulţilor. Au fost explicaţi termenii trafic de persoane, exploatarea unei persoane, victimă, traficant de persoane, au fost prezentate cauze şi statistici cu privire la acest fenomen prin intermediul materialelor video, fiind distribuite şi pliante.

Prof. Brînduşa Nisioi, director adjunct al Şcolii „Al.I. Cuza” Fălticeni, ne-a declarat: “Pentru a conştientiza pericolul generat de formele diferite ale traficului de persoane elevii au urmărit secvenţe din documentarul <Nefarious>, identificându-se modalităţi de prevenire şi soluţii de combatere a traficului de persoane. Feedback-ul activităţilor s-a realizat prin prezentarea de către elevi a unor sloganuri şi mesaje antitrafic de persoane, desene adresate potenţialelor victime, cum ar fi: <Naivitatea costă>, <Fiinţele umane nu au preţ>, <Nu fi o victimă a traficanţilor de persoane>, <Nu te lăsa înşelat>, <Traficul de persoane nu iartă>, <Nu crede în vise false, spune nu traficanţilor> etc. Elevii au manifestat interes pentru aflarea informaţiilor despre traficul de persoane, fenomen de risc major cu repercusiuni grave în rândul victimelor, şi modalităţile prin care se pot proteja pentru a nu ajunge victime ale acestui fenomen”.

Activităţile proiectului au fost promovate şi pe pagina Antitrafic Net Suceava, fiind întocmit un raport detaliat pe instituţie cu modele de bună practică, modele ce vor face subiectul unui manual ce va fi realizat de Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupta împotriva traficului de persoane începe din şcoala gimnazială.
 Vizualizări articol: 1343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lupta împotriva traficului de persoane începe din şcoala gimnazială5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei