Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 nov 2017 - Anul XXII, nr. 255 (6671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La sfârșitul săptămânii

Examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân pentru femeile din Udești și Mănăstirea Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt din zece femei ce locuiesc în zonele rurale ale României nu au efectuat niciodată un control medical al sânilor, arată statisticile. Pentru a ameliora această situaţie, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) derulează Campania ”Nu am făcut destul”, aflată la cea de-a patra ediţie. În cadrul acesteia, femeile din comunele Udești și Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, vor beneficia, în perioada 11-12 noiembrie a.c., de examinări gratuite pentru depistarea cancerului la sân. 

Concomitent, voluntarii de la Societatea Studenţilor Mediciniști Iași (SSMI) vor efectua măsurători de glicemie, tensiune și pulsoximetrie, consultaţii oftalmologice, dar și o electrocardiogramă. Toate aceste testări pot fi făcute și de bărbaţi. Pe lângă consultul la sân, femeile vor beneficia, datorită donaţiei Avon, și de o ecografie mamară.

Cancerul de sân este o boală gravă, reprezentând una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor din România și din întreaga lume. Cu toate că este o afecţiune care se poate vindeca dacă este depistată în fază incipientă, cancerul mamar ucide anual peste 9.000 de românce. Tocmai din acest motiv, specialiștii trag un semnal de alarmă și le îndeamnă pe femei să își facă lunar o autoexaminare a sânilor și, cel puţin o dată pe an, să meargă la control la medicul specialist.

 

14% dintre femeile examinate anul trecut prezentau suspiciuni de cancer la sân

Conform unui comunicat de presă al FABC, remis redacţiei, anul trecut, în cadrul campaniei desfășurate în șapte judeţe din sudul și centrul ţării, nu mai puţin de 1.129 de femei au beneficiat de examinări gratuite ale sânilor. Dintre acestea, 78% nu făcuseră niciodată un control la sân, 14% dintre ele prezentau suspiciuni de cancer de sân, iar 6% aveau istoric familial legat de acest tip de cancer. În același comunicat se menţionează că vizita la medic pentru controlul sânilor trebuie efectuată o dată la trei ani până la vârsta de 40 de ani şi o dată pe an după vârsta de 40 de ani. Tot după această vârstă, orice femeie ar trebui să efectueze anual o mamografie şi să beneficieze de examinarea clinică a sânilor.

În lunile octombrie și noiembrie, FABC, cu sprijinul Roche și AstraZeneca și cu ajutorul voluntarilor de la Societatea Studenţilor Mediciniști din Iași (SSMI), își propune să convingă cât mai multe femei să meargă constant la un control de specialitate, astfel încât să poată preveni instalarea bolii și, atunci unde este cazul, să înceapă tratamentul la timp, înainte să fie prea târziu.

Mai multe detalii despre campanie și programul complet al caravanei pot fi găsite pe www.invingemcancerul.ro. Persoană de contact: Monica Stan, tel. 0721.230.630 / mail: monica@decisepoate.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân pentru femeile din Udești și Mănăstirea Humorului.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân pentru femeile din Udești și Mănăstirea Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei