Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 nov 2017 - Anul XXII, nr. 255 (6671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni şi Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, şcoli-ambasador ale Parlamentului European în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi sunt doi din cei 25 de candidaţi la titlul de „Şcoală-Ambasador a Parlamentului European” (EPAS). Lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului a avut loc la sediul Biroului de Informare a Parlamentului European din Bucureşti în perioada 18-20 octombrie 2017. 

Aşa cum am aflat de la prof. Ioan Caulea, responsabil proiecte europene la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, programul urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor despre Europa şi democraţia parlamentară europeană în rândul tinerilor. Prin activităţile propuse, aceştia se vor familiariza cu posibilităţile pe care cetăţenia europeană le oferă, precum şi cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european. În acelaşi timp, elevii vor afla ce înseamnă UE pentru viaţa lor de zi cu zi şi ce pot face ei pentru ca Europa să fie, în viitor, aşa cum şi-o doresc. În acest context se va accentua rolul lor ca factor de decizie la nivel european prin prezenţa la vot, la alegerile europene din anul 2019.

Coordonat de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul asociaţiei APDD „Agenda 21”, acest program a început cu sesiunea de formare pentru profesori. Apoi, în perioada noiembrie 2017-iunie 2018, BIPE va menţine legătura cu şcolile implicate pentru monitorizarea gradului de realizare a cerinţelor impuse de program şi evaluarea activităţilor din programul EPAS.

Acest program presupune realizarea unor activităţi atractive şi interactive pentru elevi. Astfel, ambasadorii juniori (15 elevi), alături de ambasadorii seniori (5 profesori) vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană, vor participa la evenimente menite să faciliteze aprofundarea cunoştinţelor despre Uniunea Europeană şi instituţiile acesteia, vor organiza campanii pentru promovarea cetăţeniei democratice şi a dimensiunii europene şi vor marca Ziua Europei prin diverse activităţi interactive.

Mai multe informaţii despre acest program se găsesc la http://www.europarl.europa.eu/romania/ro/ue_si_tinerii/programul_scoli_ambasador/lansare_epas.html.

La finalul programului, toate activităţile desfăşurate de către instituţiile participante vor fi evaluate, acestea având posibilitatea de a primi titlul de „Şcoală – Ambasador a Parlamentului European”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni şi Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, şcoli-ambasador ale Parlamentului European în România.
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni şi Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, şcoli-ambasador ale Parlamentului European în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei