Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 nov 2017 - Anul XXII, nr. 254 (6670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot accesa până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot accesa până la 40.000 de euro pentru a începe o afacere. În cursul zilei de ieri, Patronatul Femeilor de Afaceri din judeţul Suceava, Centrul de Dezvoltare Smart şi Liga Studenţilor Români din Străinătate au lansat proiectul Start Up 4 Diaspora, destinat exclusiv românilor plecaţi în străinătate. În prezentarea proiectului, preşedintele Patronatului Femeilor de Afaceri din judeţul Suceava, Liliana Agheorghicesei, a ţinut să precizeze că îşi doreşte ca prin intermediul acestuia cât mai mulţi suceveni care se află în străinătate să-şi deschidă o afacere şi să revină astfel în ţară. „Sperăm ca prin acest proiect să-i reîntoarcem acasă şi să încercăm ca aceşti oameni să fie alături de familiile lor, să-şi dezvolte afacerea aici, în locul de unde au plecat. Și ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a spus Liliana Agheorghicesei. La rândul său, preşedintele Centrului de Dezvoltare Smart, Iulian Cazacu, a explicat că prin proiectul Start Up 4 Diaspora vor putea fi finanţate 24 de afaceri noi, cu o valoare de 178.120 de lei fiecare, care ar urma să creeze cel puţin 48 de locuri de muncă. Durata de implementare a proiectului este de 33 de luni, din octombrie 2017 şi până în iulie 2020. Iulian Cazacu a explicat că proiectele pentru deschiderea de noi afaceri pot fi depuse de persoanele plecate de cel puţin 12 luni în străinătate şi care pot demonstra acest lucru. De asemenea, persoanele interesate de acest proiect trebuie să aibă minimum 18 ani şi experienţă în domeniul în care vor să deschidă noua afacere. Preşedintele Centrului de Dezvoltare Smart a mai spus că afacerile trebuie să fie non-agricole şi să fie în mediul urban, în regiunile Nord-Est, Sud-Est şi Sud-Muntenia.

 

Liliana Agheorghicesei îi îndeamnă pe sucevenii plecaţi în străinătate să depună în număr cât mai mare de proiecte pentru obţinerea acestor finanţări

În cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni de formare antreprenorială, iar selectarea proiectelor se va face în baza unui plan de afaceri. De asemenea, participanţii la proiect vor beneficia de şedinţe individuale cu antreprenori mentori, dar şi de şedinţe de consiliere pentru accesarea de fonduri nerambursabile. La acestea se vor adăuga şedinţe de consiliere şi consultanţă pentru domeniile contabilitate, financiar, juridic, comerţ şi IT. Tot în cadrul proiectului, firmele care vor fi înfiinţate şi finanţate vor fi susţinute şi promovate pe o platformă online.

Pe de altă parte, preşedintele Patronatului Femeilor de Afaceri din judeţul Suceava, Liliana Agheorghicesei, a ţinut să precizeze că pentru proiectele care vor fi depuse de persoanele plecate în străinătate nu se solicită cofinanţare. „Nu există această obligaţie să se intre cu o cofinanţare. Însă în cazul în care cineva va arăta că în realizarea proiectului va veni cu o cofinanţare vom considera că acele afaceri sunt cu adevărat de viitor, că ţine la afacerea respectivă şi că îşi doreşte să o dezvolte”, a arătat Liliana Agheorghicesei.

Ea i-a îndemnat pe sucevenii plecaţi la muncă în străinătate să depună proiecte pentru deschiderea unor afaceri noi, subliniind că aceste proiecte vor fi foarte uşor de implementat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot accesa până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri.
 Vizualizări articol: 5775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate pot accesa până la 40.000 de euro pentru începerea unei afaceri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei