Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 nov 2017 - Anul XXII, nr. 254 (6670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Tabără Educativă

Proiect al unor tineri rădăuţeni, în finala Galei Tineretului din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect iniţiat de grupul „Rădăuţiul civic” s-a calificat în finala Galei Tineretului din România, eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, care îşi propune să recunoască meritele tuturor celor implicaţi în iniţiative cu şi pentru tineri din România. Gala se va desfăşura la Bacău în data de 11 noiembrie 2017.

Proiectul Tabăra educativă pentru Centrul de plasament „Universul Copiilor” din Rădăuţi, organizat de „Rădăuţiul Civic”, a fost selectat pe lista celor trei proiecte finaliste de la Gala Tineretului din România, categoria Incluziune socială. Până pe 8 noiembrie inclusiv, susţinătorii pot vota acest proiect la https://www.galatineretului.ro/membru/tabara-educativa-pentru-copiii-unui-centru-de-plasament/. Proiectul cu cele mai multe voturi va primi premiul de popularitate, însă câştigătorul va fi stabilit de juriul competiţiei.

În 2016, turneul judeţean de tenis de câmp „Cuza Open”, iniţiat de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, s-a clasat pe cea de-a doua poziţie, la secţiunea Sport, în cadrul Galei Tineretului din România.

 

Despre proiect

Proiectul de la Rădăuţi a avut ca scop realizarea unei tabere pentru cei 10 copii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuţi, realizarea a cel puţin trei sesiuni de educaţie non-formală pe diverse teme de interes pentru ei, cât şi creşterea gradului de conştientizare a necesităţii unor astfel de acţiuni într-o comunitate mică.

Iniţiatorii campaniei au menţionat că „la o lună după primul apel, pe 22 iulie 2017, am reluat eforturile de strângere de fonduri şi în mai puţin de 10 zile am reuşit să adunăm 10.760 de lei pentru tabăra copiilor. Ne-au scris cetăţeni din Rădăuţi, Danemarca, Marea Britanie sau chiar Italia, care au contribuit la această cauză. Pe lângă donaţiile în bani, au fost susţinători care au cumpărat hăinuţe de mare pentru copii, loţiuni de plajă sau chiar alte lucruri necesare deplasării”.

Grupul „Rădăuţiul civic” şi-a dorit ca acest efort să nu fie doar despre tabăra de la mare, ci să fie dublat de un program educativ, aşa că în zilele de dinaintea plecării la mare copiii au avut parte de câteva sesiuni educative cu persoane pregătite pe diverse domenii (autocunoaştere şi lucru în echipă, alimentaţie sănătoasă, acordarea primului ajutor, reguli de comportament, educaţie juridică, dezvoltare personală a copiilor).

Tabăra a avut loc în perioada 18-24 august.

„Acest proiect şi reuşita lui ne-au arătat că putem face lucruri deosebite împreună, ca cetăţeni. Vom continua să derulăm activităţi pentru copiii de acolo şi să-i sprijinim cu lucrurile de care au nevoie. Ne-am dori pe viitor să dezvoltăm chiar un grup de voluntari care să se întâlnească constant şi în mod organizat cu copiii de la Casa de tip familial din Rădăuţi şi să-i sprijine în funcţie de nevoile lor (prin meditaţii, discuţii despre domeniile lor de interes, prezentarea unor profesii etc.). Persoanele interesate pot să ne contacteze oricând”, a transmis „Rădăuţiul civic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect al unor tineri rădăuţeni, în finala Galei Tineretului din România.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect al unor tineri rădăuţeni, în finala Galei Tineretului din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei