Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 nov 2017 - Anul XXII, nr. 252 (6668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Târg de inventică

Tineri din ţară au prezentat proiecte de cercetare inedite la târgul Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cuceriţi de microbul cercetării şi pasionaţi de tehnică şi inovare, zeci de tineri din ţară au participat la prima ediţie a Târgului Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret, cu proiecte interesante, menite să ne facă viaţa mai uşoară.

Târgul este organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” şi se află la prima ediţie.

Standuri cu proiecte gândite şi realizate de studenţii din cadrul mai multor universităţi, dar şi elevi, au fost amenajate în corpul E al Universităţii, lângă rectorat. Mai mult, târgul propune şi o serie de mese rotunde, conferinţe şi prezentări despre creativitate, inteligenţă emoţională, inovaţie etc.

Conducerea Universităţii, alături de câţiva invitaţi, a vorbit despre eveniment, despre creativitate, despre brevetele obţinute, dar şi despre neajunsurile cercetării în România.

„E o provocare să constatăm că, împotriva a tot ceea ce se spune, există o curiozitate pe care şcoala şi universitatea reuşesc să o stimuleze, să o provoace. Ne naştem curioşi şi, de regulă, se spune că şcoala inhibă curiozitatea, însă sperăm că noi reuşim să o provocăm, să o cultivăm. M-aş adresa mai ales tinerilor, celor care sunt aici într-o competiţie. Cred că viitorul este pe mâinile lor, de ei depinde ca lumea să se schimbe şi să fie mai bună”, a punctat prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector al instituţiei, în deschiderea târgului.

La rândul său, prof. univ. dr. Ştefan Purici a arătat că „evenimentul confirmă că, în ciuda învăţământului de astăzi, reproductiv, avem şi nişte tendinţe de  creativitate”. Acesta a subliniat totuşi că, la nivel internaţional, România ocupă un loc codaş în ceea ce priveşte brevetele înregistrate, având în vedere că în 2016 s-au înregistrat circa 250 de brevete, în condiţiile în care Japonia figurează cu 42.000 de brevete. În acest context, Ştefan Purici a menţionat că invenţiile româneşti trebuie promovate la nivel internaţional, pentru o mai bună vizibilitate. Nu a fost uitat nici onorantul loc I pe care USV îl deţine în ceea ce priveşte numărul de brevete înregistrate în universităţile din România.

Dan Laurenţiu Milici, prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, membru în comitetul de organizare, a arătat că acţiunea vrea să sporească încrederea tinerilor cercetători, să încurajeze interesul pentru cercetare în absolut toate domeniile şi să stimuleze creativitatea.

 

Târgul ţine până pe 4 noiembrie

Invitaţia la eveniment a fost acceptată şi de preşedintele Forumului Inventatorilor Români, Andrei Sandu, acesta apreciind iniţiativa Universităţii şi încurajând orice pas făcut pentru stimularea creativităţii.

Despre eveniment, prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc, director al Departamentului de Electrotehnică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, a arătat că este „o justificată apariţie pe scena creaţiei româneşti”.

Acesta a vorbit despre activitatea studenţilor şi cadrelor didactice ale USV în cercetare, evidenţiind şi calitatea brevetelor de invenţie, justificată de importante premii la diverse saloane de inventică.

Târgul de la USV are loc în perioada 2-4 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri din ţară au prezentat proiecte de cercetare inedite la târgul Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri din ţară au prezentat proiecte de cercetare inedite la târgul Universităţii din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei