Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2017 - Anul XXII, nr. 249 (6665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârziere

Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal după 15 noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vaccinul antigripal destinat imunizării persoanelor din grupele de risc, în acest sezon rece, va fi repartizat judeţului Suceava după data de 15 noiembrie a.c. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că acest vaccin conţine trei tulpini de virus gripal, estimate a fi în circulaţie în actualul sezon epidemic.

Dr. Zorescu a afirmat că până în prezent nu a fost nici o suspiciune de gripă la pacienţii internaţi sau care s-au prezentat la medicii de familie cu afecţiuni respiratorii şi a precizat că, potrivit ultimelor informaţii date de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în România, vârful epidemic la gripă se înregistrează în lunile februarie-martie. ”De aceea anunţăm că este utilă vaccinarea, chiar şi după data de 1 decembrie şi începutul lunii ianuarie. Vaccinarea este utilă şi poate continua. Recomandăm persoanelor din grupele de risc să ţină legătura cu medicii de familie care vor primi repartiţia de vaccin antigripal la jumătatea lunii noiembrie, fiind timp suficient pentru apariţia anticorpilor pentru protejarea populaţiei în faţa virusurilor gripale”, a spus medicul.

Cei care doresc să-şi asigure o protecţie mai mare îşi pot achiziţiona din farmacii vaccin cu patru tulpini de virus gripal.

Până la această oră, DSP a primit doar 756 de doze de vaccin antigripal, din cele 55.500 solicitate, care au fost distribuite maternităţilor, secţiilor şi compartimentelor de neonatologie, precum şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, până în prezent fiind raportată vaccinarea antigripală a 120 de persoane din rândul personalului medico-sanitar.

 

Peste 2.700 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumopatii, în ultima săptămână

Supravegherea epidemiologică pentru gripă este asigurată de DSP Suceava prin 10 ”medici sentinelă”, repartizaţi în toate zonele judeţului şi care efectuează o raportare mai detaliată a cazurilor, astfel încât apariţia gripei să poată fi semnaliza din timp.

În cazul suspiciunilor, DSP recoltează probe de la pacienţii cu simptome asemănătoare gripei, pe care le trimite la Iaşi pentru analize, asigurând supravegherea circulaţiei virusurilor gripale în judeţul Suceava.

Deocamdată, medicii semnalează creşterea numărului de cazuri de viroze respiratorii, în săptămâna 16-22 octombrie a.c., în judeţ raportându-se 2.263 de cazuri, cu 49 de internări. Grupa de vârstă cea mai afectată este, potrivit dr. Cătălina Zorescu, cea de 5-14 ani, cu 723 de cazuri. De asemenea, în acelaşi interval de timp au fost înregistrate 501 cazuri de pneumopatii acute, cu 60 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 117, fiind raportate tot la grupa de vârstă 5-14 ani.

Directorul executiv al DSP Suceava a explicat creşterea numărului de îmbolnăviri prin diferenţele mari de temperatură de la o zi la alta, din ultima perioadă, precum şi prin constituirea colectivităţilor şcolare odată cu începerea anului şcolar, contaminarea de la un copil la altul făcându-se astfel cu mai multă uşurinţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal după 15 noiembrie.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal după 15 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei