Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2017 - Anul XXII, nr. 249 (6665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dezbateri

Consultare publică, cu transparenţă şi dialog deschis, organizată de Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, a organizat la Rădăuţi, pentru a doua oară în anul acesta, o consultare publică privind zonele de achiziţie a masei lemnoase şi sistemul propriu de due-dilligence. La eveniment au participat peste o sută de persoane, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, autorităţi, agenţi economici din industria de exploatare şi prelucrare a lemnului, administratori ai fondului forestier de stat şi privat, administratori ai parcurilor naţionale, mediul universitar, mass-media şi alte părţi interesate.

Managerul achiziţii Holzindustrie Schweighofer România, Vasile Varvaroi, a declarat: „Pădurile gestionate responsabil reprezintă baza afacerii Holzindustrie Schweighofer. De aceea, de mulţi ani, activitatea noastră se bazează pe principiul utilizării durabile şi sustenabile a lemnului, ceea ce vom face şi în viitor. Astfel, ne-am propus să organizăm în mod constant consultări publice prin care să discutăm deschis şi public pe această temă cu toţi factorii interesaţi”.

 

Pădurea de Mâine -  proiect ambiţios care îşi propune plantarea a unui milion de puieţi

În cadrul evenimentului a fost prezentat sistemul propriu de due-dilligence al Holzindustrie Schweighofer, Timflow - soluţia pentru trasabilitatea lemnului, zonele de achiziţie a masei lemnoase şi măsurile de diminuare a riscului implementate de companie. De asemenea, s-a discutat despre decizia companiei de a nu achiziţiona lemn din zonele tampon ale parcurilor naţionale, deşi acest lucru este legal. ,,Împărtăşim opinia că aceste zone reprezintă un habitat esenţial pentru conservarea a mii de specii şi de aceea Holzindustrie Schweighofer s-a angajat în mod voluntar să refuze orice lemn provenit din parcurile naţionale”, a precizat Vasile Varvaroi.

Cu acelaşi prilej fost prezentat şi Pădurea de Mâine, un proiect ambiţios care îşi propune plantarea a unui milion de puieţi pe terenuri forestiere cu dificultăţi de regenerare. Ionuţ Apostol, managerul proiectului, a arătat: ,,Campania de reîmpădurire este deschisă oricărui proprietar privat de pădure sau oricărei administraţii publice locale. Propunerile de suprafeţe de plantare pot fi transmise prin www.padureademaine.ro, o platformă online în care potenţialii solicitanţi şi orice parte interesată pot găsi informaţii despre proiect, metodologia şi progresul acestuia.”

 

Consultarea publică a fost un succes, fiind un model de dialog constructiv

Prezent la eveniment, primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a subliniat: ,,Statistic vorbind, peste 30% din bugetul Primăriei Siret se compune din impozitul pe proprietate virat de Holzindustrie Schweighofer şi aproximativ 25% din forţa de muncă din oraşul Siret lucrează la această companie. Pe lângă toate acestea, compania dă dovadă de responsabilitate socială. Pentru al doilea an la rând, Holzindustrie Schweighofer asigură încălzirea Spitalului de Boli Cronice Siret, printr-o sponsorizare constând în 70 tone peleţi. În plus, compania a achitat taxele şi impozitele locale în avans pe anii 2018-2019 şi în acest fel am reuşit să obţinem de la Ministerul Dezvoltării Regionale 2 milioane de euro reprezentând fonduri europene necesare pentru dezvoltarea oraşului.”

La rândul său, Louana Popovici, purtător de cuvânt la Primăria municipiului Rădăuţi, a declarat: ,,Participarea noastră la acest eveniment este una de bun augur. Este pentru cea doua oară când Primăria municipiului Rădăuţi este reprezentată şi participă la o consultare de acest fel. Pentru Primăria municipiului Rădăuţi firma Holzindustrie Schweighofer reprezintă un bun contribuabil. Este de remarcat că asigură pentru zona Rădăuţi şi zonele limitrofe un număr însemnat de locuri de muncă. Dacă e să privim pe partea socială, la începutul lunii octombrie am inaugurat împreună cu firma Holzindustrie Schweighofer, în calitate de principal finanţator, căminul pentru persoane vârstnice cu o capacitate de 40 de persoane. Această consultare dă dovadă de transparenţă, deschidere către dialog, este un eveniment important care se adresează atât administraţiei publice locale, cât şi tuturor factorilor interesaţi”.

Consultarea publică a fost un succes, fiind un model de dialog constructiv. Compania şi-a asumat toate opiniile venite de la participanţi, opinii care vor fi analizate şi vor fi folosite pentru îmbunătăţirea planului de acţiuni pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România care este deja implementat de Holzindustrie Schweighofer. Holzindustrie Schweighofer nu execută operaţiuni de exploatare forestieră, ci doar achiziţionează lemn recoltat de firme special atestate, însă face tot ceea ce este posibil pentru a limita fenomenul tăierilor ilegale din România şi de a limita posibilitatea de apariţie în lanţul său de aprovizionare a lemnului neconform.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultare publică, cu transparenţă şi dialog deschis, organizată de Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Consultare publică, cu transparenţă şi dialog deschis, organizată de Holzindustrie Schweighofer2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei