Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2017 - Anul XXII, nr. 249 (6665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până în primăvară

Aproape 800 de suceveni în potenţiale situaţii de risc medical, în evidenţele DSP pentru monitorizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

413 suceveni care fac dializă şi 377 de gravide în lunile VI-IX sunt monitorizaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi li se va asigura transportul la centrele de dializă sau la spital, în cazul în care condiţiile meteo ar duce la dificultăţi în circulaţia pe drumurile publice din judeţ. Actualizarea listei cu persoane vulnerabile ce necesită o supraveghere mai atentă în timpul sezonului rece se face permanent, cu ajutorul medicilor de familie şi cu sprijinul autorităţilor locale.

Directorul executiv al DSP, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că această problemă a fost discutată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a stabilit ca DSP să înregistreze cazurile medicale pentru care trebuie să se asigure ritmicitatea transportului la unităţi medicale, cum ar fi bolnavii care au nevoie de dializă. Dr. Zorescu a afirmat că au fost atenţionate şi cele două firme care asigură transportul pacienţilor la dializă, să facă verificarea pentru iarnă a maşinilor, inclusiv montarea cauciucurilor de iarnă. Una dintre firme are 12 maşini pentru transport pacienţi la dializă, iar cea de-a doua, nouă maşini. În judeţul Suceava sunt dializaţi doar pacienţii adulţi, în cele două centre din municipiul Suceava şi unul în Rădăuţi; copiii care fac acest tratament, în număr de patru, sunt transportaţi la Iaşi.

 

Gravidele sunt monitorizate nominal

În ceea ce priveşte gravide aflate în lunile de sarcină VI-IX, dr. Cătălina Zorescu a spus că sub coordonarea DSP Suceava şi împreună cu alţi factori de răspundere acestea vor fi monitorizate nominal, astfel încât în cazul apariţiei unor blocaje pe căile de comunicaţie să poată fi transportate din timp spre unităţile sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Directorul executiv al DSP a mai spus că în atenţia autorităţilor sanitare şi a celor publice locale se vor afla şi persoanele cu o situaţie economică precară. Asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari din judeţ au fost instruiţi în cadrul şedinţei lunare din luna octombrie cu privire la aspectele care ţin de prevenirea populaţiei în legătură cu măsurile profilactice pe care trebuie să le adopte în timpul sezonului rece pentru a-şi proteja sănătatea, dar şi cele privind limitarea efectelor determinate de fenomenele negative specifice sezonului rece. La începutul acestui an, în judeţ s-au înregistrat 13 decese din cauza hipotermiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 800 de suceveni în potenţiale situaţii de risc medical, în evidenţele DSP pentru monitorizare.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 800 de suceveni în potenţiale situaţii de risc medical, în evidenţele DSP pentru monitorizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei