Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 oct 2017 - Anul XXII, nr. 245 (6661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doliu

Fostul şef al poliţiei sucevene, general maior Neculae Chiaptanaru, a încetat miercuri din viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava din perioada anilor ‘90, general maior în rezervă Neculae Florea Chiaptanaru, a încetat din viaţă miercuri seara, în urma unei grele suferinţe. El s-a aflat la conducerea poliţiei sucevene în perioada 1995-1999, după care s-a pensionat pentru limită de vârstă.

Neculae Florea Chiaptanaru s-a născut la 10 septembrie 1939, în comuna Dângeni, judeţul Botoşani. După terminarea şcolii primare şi gimnaziale în comuna natală şi a liceului, paşii tânărului absolvent s-au îndreptat spre Şcoala de Ofiţeri, pe care a absolvit-o la Bucureşti, în anul 1961. Proaspăt angajat în rândurile poliţiei, Neculae Chiaptanaru a început să ia contact cu meseria de judiciarist în structuri ale Ministerului de Interne din Bucureşti, după care a venit la Suceava, în cadrul inspectoratului judeţean, unde a activat până la finele anilor ‘60. Din anul 1969 s-a transferat la Botoşani, unde s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai buni ofiţeri judiciarişti.

Rezultatele muncii sale, unanim recunoscute de superiori, au dus la avansarea sa în mod rapid pe cale ierarhică, el devenind adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. Rezultatele obţinute de Neculae Chiaptanaru în conducerea inspectoratului botoşănean i-au adus şi avansarea sa la gradul de general de brigadă, în anul 1993. Doi ani mai târziu, în iulie 1995, era propus la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde avea să-ţi încheie activitatea în luna septembrie a anului 1999, odată cu ieşirea la pensie.

Neculae Chiaptanaru a fost un personaj activ şi după trecerea în rezervă, el devenind preşedinte al filialei judeţene ”Bogdan Vodă” Suceava a Asociaţiei Naţionale a cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Fiul acestuia, comisarul-şef Florin Chiaptanaru, a îmbrăţişat şi el meseria de poliţist, fiind până în luna septembrie a acestui an şeful Serviciului Public Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor a judeţului Suceava, funcţie din care a ieşit la pensie.

Pentru întreaga activitate din timpul perioadei active, cât şi din perioada trecerii sale în rezervă, la data de 5 noiembrie 2010, printr-un decret semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, Neculae Chiaptanaru a fost avansat la gradul de general maior în rezervă, iar în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din luna mai 2016, prefectul judeţului Suceava de la acea vreme, Constantin Harasim, i-a înmânat generalului maior Neculae Chiaptanaru, în semn de recunoaştere a activităţii excepţionale, diploma de excelenţă, el fiind nominalizat în ”Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene”. Ultimii doi ani i-au adus însă lui Neculae Chiaptanaru lupta cu o boală nemiloasă, care a avansat mai ales în ultimele luni de zile. El s-a stins miercuri seara, la vârsta de 78 de ani, corpul neînsufleţit fiind depus la Biserica din Cimitirul Pacea. Înmormântarea va avea loc cu onoruri militare, sâmbătă, la ora 12.00, în Cimitirul Pacea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al poliţiei sucevene, general maior Neculae Chiaptanaru, a încetat miercuri din viaţă.
 Vizualizări articol: 10094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Fostul şef al poliţiei sucevene, general maior Neculae Chiaptanaru, a încetat miercuri din viaţă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarhana cu legume Aceste paste sunt complet diferite de ceea ce se numeşte ”tarhana” prin Banat şi Ardeal. Sunt nişte delicioase paste din aluat uşor fermentat, cu multe legume, fără ou, care se pot păstra fie uscate, fie congelate şi din care se... Citeşte