Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2017 - Anul XXII, nr. 242 (6658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs internaţional

Tânăr sucevean, în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii din domeniul informaticii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mulţi ani, România va fi din nou prezentă în finala concursului ACM ICPC, cea mai prestigioasă competiţie la nivel mondial din domeniul informaticii, cu o tradiţie de peste 40 de ani.

Echipa Universităţii din Bucureşti, din care face parte şi tânărul sucevean Lucian Bicsi, a câştigat faza regională a Europei de Sud-Est, la care au participat 87 de echipe din zece ţări, reprezentând 48 de unităţi de învăţământ universitar şi astfel a obţinut calificarea directă în finala ce va avea loc în aprilie 2018, la Beijing.

În prezent, Lucian este student în anul III la Facultatea de Informatică a Universităţii din Bucureşti.

„Această competiţie este echivalentul unei olimpiade internaţionale, însă considerabil mai dificilă. Este un concurs pe echipe din trei studenţi, care lucrează împreună pentru rezolvarea problemelor. În etapa finală, din China, vom avea 12 probleme de algoritmică, grele, în limita a cinci ore. Avem dreptul să folosim un singur calculator, deci fiecare echipă trebuie să îşi organizeze timpul foarte bine”, a arătat Lucian Bicsi.

Din echipa Universităţii din Bucureşti mai fac parte Alexandru Velea (anul II), Andrei Popa (anul I).

 

Mai multe etape intermediare până la calificarea pentru Beijing

ACM (Association for Computing Machinery) ICPC (International Collegiate Programming Contest) este o competiţie internaţională de programare, prima ediţie având loc în 1970, la Universitatea A&M Texas. Începând cu 1997, IBM a devenit sponsorul oficial.

„Concursul e foarte popular, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Eu cred că avem foarte mari şanse pentru un loc bun, având în vedere că România nu a mai câştigat regionala din Sud-Estul Europei de destul de mulţi ani, iar noi am fost clasaţi pe primul loc la o diferenţă bună faţă de următoarea echipă”, a mai specificat Lucian.

Acesta a mai arătat că până la calificarea de la Beijing a trecut printr-o serie de testări intermediare, care au hotărât participanţii de la etapa regională a Europei de Sud-Est.

„Prima a fost etapa subregională, apoi etapa naţională (online), apoi alte etape de selecţie sub forma unor tabere de pregătire, simulări pentru etapa regională. Cea mai recentă a fost etapa regională, cu ţări din Sud-Estul Europei, printre care Ucraina, Bulgaria, Macedonia, Serbia etc.”, spune Lucian. 

Echipa Universităţii din Bucureşti a avut cel mai bun punctaj, la o diferenţă de două probleme rezolvate faţă de următoarea clasată.

Finala din China va reuni circa 150 de echipe, cotaţi cu şanse mari fiind studenţii din Rusia (şi-au adjudecat ultimele şase victorii ale competiţiei), China sau Polonia.

 

Șef de promoţie în liceu

Lucian Bicsi a mai fost în atenţia presei şi în trecut, pe când era elev al Colegiului Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava şi laureat al mai multor concursuri şi olimpiade în domeniul ştiinţelor exacte.

Lucian Bicsi a absolvit în 2015 Colegiul „Ştefan cel Mare”, fiind şef de promoţie. Pe parcursul liceului a strâns un portofoliu ce include 19 calificări la olimpiadele naţionale de matematică, informatică şi fizică. A fost admis la Facultatea de Matematică şi Informatică, pe locurile speciale pentru olimpici.

„În prezent particip la concursuri de programare competitivă, e un hobby pentru mine. Am fost anul acesta la finala Google #Hash Code Challenge 2017 din Paris. Este foarte dinamic mediul acesta competitiv, online, te antrenezi, dai concursuri”, a mai adăugat studentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr sucevean, în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii din domeniul informaticii.
 Vizualizări articol: 4523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Tânăr sucevean, în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii din domeniul informaticii5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei