Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2017 - Anul XXII, nr. 242 (6658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dar spectatorii?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În articolul de sâmbătă vorbeam despre abordarea cu totul anacronică a ceea ce înseamnă un meci de fotbal de către cei implicaţi la noi în "fenomen", cum îl alinta unul din foştii conducători ai acestuia, infractorul liber Nea Mitică. Spuneam că spre deosebire de restul lumii, unde e vorba mai ales de spectacol, noi continuăm să ne apărăm sărăcia (de idei), nevoile (de tot felul) şi neamul (prost!). Continuăm să jucăm la mica ciupeală, sub cea mai cretină acoperire cu putinţă: cel mai bun atac e apărarea! Asta te scuteşte pe tine, antrenor de doi lei, de orice efort intelectual: n-ai nevoie de cine ştie ce scheme tactice pentru a arunca mingea în tribune şi a-ţi îndesa bagabonţii cu dosul în poartă. Culmea tupeului este însă când unii dintre neisprăviţii ăştia încep să emită pretenţii la podium şi la cupe europene, unii mai dându-se şi faultaţi de program, de arbitri, de starea gazonului etc. Admiţând însă că, printr-o minune, ei s-ar transforma peste noapte ca, pardon, calul lui Harap Alb, ar avea oare pentru cine să o facă? Sunt spectatorii români comparabili cu cei din ţările cu fotbal adevărat? Ar putea ei să aprecieze aşa cum se cuvine un fotbal frumos, avântat, spectaculos şi luminos? S-ar potrivi alt fel de fotbal cu încurajările tradiţionale de tipul "Pe ei, pe ei / Pe mama lor!"? Ar răbda spectatorii suceveni ca într-un meci Foresta - ASA să nu le-o dea niţel, uite-aşa, ca să nu se uite!, dinamoviştilor? Şi la fel şi timişorenii, craiovenii, şi de fapt toţi. Pe de altă parte, spectatorii noştri ar răbda ca la un ofsaid semnalizat greşit să nu urle ca demenţii "Ho-ţii, ho-ţii!"? Şi să nu-l acuze de blat şi de trădare pe nefericitul care s-a împiedicat şi a pus de un autogol decisiv? De fapt, ideea de bază e alta: dacă spectatorii români ar avea parte de tot ce au cei spanioli ori englezi, s-ar învrednici ei să vină la stadion în număr cât de cât rezonabil? Daţi-mi voie să răspund cu un nu ferm. Aşa că de ce ar juca ăia altceva, din moment ce oricum n-au pentru cine?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dar spectatorii?.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dar spectatorii?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei