Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 oct 2017 - Anul XXII, nr. 234 (6650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Celebrare

Ziua Hispanităţii - El Dia de la Hispanidad a fost sărbătorită la Lectoratul Spaniol al USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lectoratul Spaniol al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), a sărbătorit în ziua de 12 octombrie Ziua Hispanităţii - El Dia de la Hispanidad.  Ziua care celebrează descoperirea Americii de către Cristofor Columb, 12 octombrie 1492, este sărbătorită de Lectoratul Spaniol al USV din anul 2004. Lectorul univ. dr. Cătălina Pînzariu ne-a declarat că prin manifestările organizate s-a dorit ca pentru participanți această zi să fie ”o sărbătoare a limbii spaniole, ca limbă universală”. ”Indiferent ce se întâmplă pe harta politică, noi celebrăm cultura, arta şi prietenia”, a spus Cătălina Pînzariu.

În prima parte a zilei, programul a cuprins concursul pentru elevi şi studenţi "El Mundo Hispanico", ajuns la a patra ediție, la care au participat echipaje de la colegiile ”Petru Rareş”, ”Ștefan cel Mare” şi ”Mihai Eminescu”, coordonate de profesoarele de limbă spaniolă Ancuța Norocel, Anda Perju şi Silvia Nuțu, alături de studenți la limba spaniolă, din cadrul USV.

Competiția a fost câştigată de echipajul format din Raluca Andreea Apăvăloaie, Maria Guliciuc (CNSCM),  Cosmina Georgiana Calancea (USV), Sabina Semenciuc, Patricia Mustață (CNPR) şi Diana Maria Gaveniuc (CNME).

 

Câştigătorii concursului "El Mundo Hispanico" au primit cărți, CD-uri şi dulciuri

Locul II a fost ocupat de echipajul format din Diana Claudia Anchidin, Cristiana Dîrțu (CNPR), Mădălina Opincă, Alexandra Oniga, Irina Roxana Andronic (USV), Ana Maria Nacu (CNME). Locul III a revenit echipei din care au făcut parte Francesca Hîrjoabă, Mihaela Diaconescu, Ioana Ganga Pahon, Daniela Lupu (USV), Andreea Chiraş şi Maria Raluca Iuzic (CNME).

Câştigătorii au fost premiați în cadrul programului cultural din a doua parte a zilei, cu CD-uri, cărți şi dulciuri.

Spectacolul pregătit seara, pentru cei circa 100 de participanți – studenți, elevi, cadre didactice din universitate şi colegiile partenere - a fost asigurat de elevi de la Bucovina Dance Studio, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” şi de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava. De asemenea, un moment artistic în limba spaniolă a fost prezentat de un grup de copii de clasa a III-a, pregătiți de învățătoarea Mihaela Podariu, apreciat pentru acuratețea pronunției, în condițiile în care aceşti elevi nu studiază spaniola la şcoală.

În ultima parte a Zilei Hispanității la USV, participanții au făcut cunoştință cu gastronomia spaniolă, expoziția culinară fiind posibilă datorită sprijinului acordat de restaurantele Union şi Hennesy's Pub Suceava şi de Sindicatul ”Univers” din USV. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Hispanităţii - El Dia de la Hispanidad a fost sărbătorită la Lectoratul Spaniol al USV.
 Vizualizări articol: 2185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Hispanităţii - El Dia de la Hispanidad a fost sărbătorită la Lectoratul Spaniol al USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei