Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 oct 2017 - Anul XXII, nr. 234 (6650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Poliţiştii le cer sucevenilor să nu mai permită accesul necunoscuţilor în casele în care locuiesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de cazuri în care diferite persoane au fost „uşurate” de bani sau bunuri de valoare, după ce au permis accesul în locuinţă al unor persoane necunoscute, i-a pus pe gânduri pe poliţiştii suceveni. Pentru a reduce cât mai mult acest adevărat fenomen, oamenii legii au organizat o amplă acţiune de informare a populaţiei.

Având în vedere că păgubiţii provin atât de la sate, cât şi de la oraşe, poliţiştii „au descins” în aproximativ 1.000 de locuinţe. Acţiunea a fost derulată între 10 şi 13 octombrie de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar persoanele vizate au fost vârstnicii, identificaţi ca vulnerabili la infracţiunile de furt prin împrietenire.

Activităţile au fost desfăşurate şi în spaţiile publice, în parcuri şi pieţe, în aceste cazuri informarea efectuându-se prin înmânarea de materiale preventive.

„În paralel şi în completarea acţiunilor preventive şi de informare, poliţiştii structurilor operative au continuat documentarea cauzelor de furt prin împrietenire, reuşind probarea activităţii infracţionale a unui tânăr de 29 de ani din municipiul Bucureşti, care în luna iunie 2017 a pătruns în locuinţa unei femei de 68 de ani din municipiul Suceava sub pretextul că este angajatul unei unităţi de distribuire a gazelor naturale şi energiei electrice, sustrăgând o sumă de bani. În urma unor activităţi investigative complexe poliţiştii au reuşit identificarea bărbatului, stabilind că acesta se află pe raza municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Poliţiştii suceveni l-au preluat pe suspect şi l-au adus la audieri. Individul a recunoscut comiterea furtului şi a returnat întreaga sumă de bani furată. Chiar şi aşa, el este cercetat în continuare pentru infracţiunea de furt calificat.

Pentru a evita astfel de cazuri, poliţiştii au o serie de recomandări: „Nu permiteţi intrarea în curţi sau locuinţe a persoanelor necunoscute sau care invocă diverse motive. Nu dezvăluiţi persoanelor cunoscute ocazional locaţiile în care păstraţi sau deţineţi lucruri de valoare sau sume de bani. Nu depozitaţi în locuinţă sume mari de bani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii le cer sucevenilor să nu mai permită accesul necunoscuţilor în casele în care locuiesc.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii le cer sucevenilor să nu mai permită accesul necunoscuţilor în casele în care locuiesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei