Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 oct 2017 - Anul XXII, nr. 234 (6650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La final

Ancheta DNA privind contractul de salubrizare în municipiul Suceava a ajuns într-un punct mort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat cercetările în dosarul care privea suspiciunile de corupţie în cazul atribuirii contractului de salubrizare din municipiul Suceava. După doi ani de anchetă, procurorii au ajuns la concluzia că neregulile semnalate de reprezentanţii firmei Rosal nu sunt justificate, aşa încât dosarul a fost închis cu soluţia de „clasare”.

Plângerea a fost depusă încă din cursul anului 2014, iar un an mai târziu reprezentanţii DNA Suceava au descins la sediul primăriei. De aici au fost ridicat 16 bibliorafturi cu documente pentru atribuirea contractului de salubrizare valabil pentru o perioadă de 7 ani, încheiat în octombrie 2014 de municipalitatea suceveană cu firma Diasil.

Ancheta a plecat de la o plângere depusă de Horaţiu Prigoană, fiul omului de afaceri Silviu Prigoană, cel care a pus bazele firmei Rosal. Trebuie spus că Rosal a fost principalul perdant al licitaţiei de salubrizare a municipiului Suceava, contractul fiind atribuit către Diasil după lungi dispute, inclusiv în instanţă.

Rosal a efectuat salubrizarea municipiului Suceava pentru o perioadă de aproximativ 10 ani, în timp ce contractul din 2014 încheiat cu Diasil este valabil pentru 7 ani.

Comparativ cu anteriorul contract de salubrizare stradală, obligaţiile acesteia sunt extinse, atât prin includerea unui număr mai mare de străzi – 324, cu aproximativ 30 mai multe decât erau în atribuţiile Rosal, fiind vorba de străzi nou-apărute, cât şi prin includerea unor spaţii suplimentare, precum locurile de joacă pentru copii şi aleile dintre blocuri, care, de asemenea, nu erau prevăzute în contractul din 2004.

În total, o suprafaţă de 343.775 de mp trebuie să fie salubrizată prin măturat mecanizat, în vreme ce prin măturatul manual au de curăţat o suprafaţă de 360.505 mp. Întreţinerea locurilor de joacă, o problemă care îi nemulţumea pe o mulţime de suceveni, reprezintă alţi 32.480 de mp care trebuie îngrijiţi de cei de la Diasil.

Valoarea anuală a contractului este de 3.463.560 de lei fără TVA, iar pentru întreaga perioadă contractuală, de şapte ani, valoarea este de 24.244.920 de lei fără TVA, aproximativ 5,5 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta DNA privind contractul de salubrizare în municipiul Suceava a ajuns într-un punct mort.
 Vizualizări articol: 3171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ancheta DNA privind contractul de salubrizare în municipiul Suceava a ajuns într-un punct mort1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei