Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 sep 2017 - Anul XXII, nr. 222 (6638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest umanitar

1.000 de kilometri în 48 de ore cu bicicleta, în sprijinul copiilor născuţi prematur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi tineri din Bucovina, care încearcă în permanenţă să îşi depăşească limitele, au plecat vineri dimineaţă cu bicicletele pentru a parcurge în timp de 48 de ore un traseu de 1.000 de kilometri, în încercarea de a dedica performanţa lor copiilor născuţi prematur şi problemelor acestora. Constantin Lucuţar şi Mihai Cervinschi au asociat gestul lor campaniei ”Un gest pentru o viaţă”, prin intermediul căreia oamenii pot face donaţii pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.Cei doi temerari vor pedala cu dorinţa de a se încadra într-un interval de 48 de ore, pe un traseu care va trece prin Bacău, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Bistriţa şi se vor reîntoarce la Suceava duminică. Ei şi-au dorit să dedice acest gest copiilor născuţi prematur, care luptă în fiecare secundă pentru viaţă şi pentru a-şi depăşi limitele. Ei sunt însoţiţi până la Roman de alţi doi biciclişti, care au ţinut să fie alături de ei măcar pentru a zecea parte din traseu.

 

Un traseu pe care vor străbate în medie 30 de kilometri pe oră

Ideea de a străbate un număr de kilometri într-un timp record este mai veche pentru Constantin Lucuţar, care în urmă cu patru ani a parcurs circa 800 de kilometri, tot în ideea de a doborî un record personal. El îşi propusese atunci să facă 1.000 de kilometri şi să intre în cartea recordurilor, însă din păcate nu a reuşit. De data asta şi-a ales un coechipier destoinic şi au pornit să parcurgă această distanţă, având un scop umanitar nobil. ”Am zis că dacă totuşi pedalăm 1.000 de kilometri, nu pentru Guiness Book sau pentru alt eveniment, să pedalăm pentru Asociaţia Salvaţi Copiii. Ar fi cel mai frumos lucru pentru care îl facem şi o motivare foarte mare pentru a pedala. Traseul o să fie destul de dificil, mai ales pe ultima parte, de la 800 la 1.000 de kilometri, unde avem cea mai mare diferenţă de nivel. Dar tot răul spre bine şi cu multă ambiţie mergem mai departe”, ne-a declarat Constantin Lucuţar.

Atunci când i-a venit ideea, în toiul verii, a realizat că a avea lângă el un camarad pe acest traseu lung şi anevoios e soluţia unei reuşite sigure. S-a gândit la Mihai Cervinschi şi din acel moment au început antrenamentele zilnice pentru a putea realiza ce şi-au propus. Mihai Cervinschi e şi el entuziasmat de acţiunea pusă la cale şi ne-a declarat: ”Eu sunt iubitor de distanţe, şi de asta m-am prins în hora asta. Avem echipament, avem tot ce ne trebuie, lumini şi semnalizări pentru timp de noapte. Am mai mers ture de seară, ăsta e şi atuul meu, am tot făcut ture de noapte şi ne descurcăm. Mai facem pauze de odihnă, hidratare, mâncare, dar sper să facem faţă acestei provocări şi să reuşim să ne încadrăm în cele 48 de ore.”

Un calcul făcut de cei doi, lăsând la o parte orele de odihnă de pe traseu, spune că în mod normal ar trebui să pedaleze cu o medie de 30 de kilometri pe oră pentru a se putea încadra în timpul limită de 48 de ore.

 

Cei care susţin demersul celor doi pot face donaţii în bani pentru copiii născuţi prematur

Alături de cei doi, pe întreg traseul de 1.000 de kilometri va fi echipa tehnică, care se deplasează cu maşina încărcată cu merinde şi alte lucruri tehnice de trebuinţă pe traseu. Le vor fi alături şi îi vor supraveghea pas cu pas pe cei 1.000 de kilometri Sergiu Oloeriu şi Mârţoaga DeTrail. ”E extraordinar, e un efort foarte mare, un efort maxim. Sunt convins că o să reuşească, dacă au vreme bună, şi le doresc picioare tari, că o să aibă nevoie. Noi o să fim în echipa de suport şi o să avem cât mai multă grijă de ei”, ne-a spus înainte de plecare Sergiu Oloeriu. Un alt prieten de-al lor a vrut şi el să-i însoţească pe bicicletă măcar primii 100 de kilometri, până în municipiul Roman: ”Am zis să-i însoţesc o bucăţică din drum. Mi se pare o iniţiativă lăudabilă, un gest frumos, cu atât mai mult cu cât vor să strângă şi nişte bani pentru Salvaţi Copiii. Pentru Constantin Lucuţar nu este prima tentativă de acest gen. Acum 4 ani, poate vă amintiţi, a mers până la mare, a făcut 800 de kilometri în 36 de ore. Va fi greu pentru ei, 1.000 de kilometri în două zile e o performanţă grozavă, mai ales pe drumurile noastre, şi sper să reuşească. Mi s-a părut că e de datoria mea să fac măcar atât, să-i însoţesc 100 de kilometri şi să-i încurajez şi să le ţin pumnii. Sper să reuşească şi să-i putem întâmpina peste 48 de ore tot aici.”

Toate donaţiile strânse în urma gestului celor doi vor fi folosite pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale necesare supravieţuirii copiilor născuţi prematur.

 

Fondurile strânse vor fi folosite în cadrul campaniei „Un gest pentru o viaţă” a Organizaţiei Salvaţi Copiii

În urmă cu câţiva ani Organizaţia Salvaţi Copiii a demarat campania ”Un gest pentru o viaţă”, în cadrul căreia oamenii pot face donaţii pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi.În România există în continuare zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare şi în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări.

Camelia Iordache, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii Suceava, ne-a spus:”Nu pot decât să mulţumesc în numele copiilor născuţi prematur, pentru că tot ce se strânge în cadrul acţiunii demarate de Constantin şi Mihai este pentru aceşti copii. Să mergi pe bicicletă 1.000 de kilometri în 48 de ore este un efort supranatural, aşa cum un copil prematur de 600, de 800 de grame, luptă pentru viaţa lui.” Campania este menită să susţină Programul Naţional de Reducere a Mortalităţii Infantile, iar cei care apreciază gestul nobil al celor doi ciclişti pot face donaţii de 2 euro pentru micuţii născuţi prematur printr-un SMS la 8844 cu textul SALVEZ sau pe site-ul salvaticopiii.galantom.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de kilometri în 48 de ore cu bicicleta, în sprijinul copiilor născuţi prematur.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
1.000 de kilometri în 48 de ore cu bicicleta, în sprijinul copiilor născuţi prematur5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei