Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 sep 2017 - Anul XXII, nr. 221 (6637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Elevii din judeţ intră în campanie electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care doresc să devină lideri, să reprezinte interesele colegilor lor şi să facă voluntariat în cea mai reprezentativă structură a elevilor din România, Consiliul Elevilor, au ocazia să candideze în această toamnă la funcţiile de conducere din cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor.

După ce elevii din fiecare liceu sucevean îşi vor alege reprezentanţii, urmează alegerile la nivel judeţean pentru funcţiile de conducere din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava.

Pentru consiliile şcolare ale elevilor, graficul alegerilor prevede ca în perioada 25-29 septembrie să fie depuse candidaturile, campania electorală urmând să se desfăşoare între 1 şi 4 octombrie. Între 5 şi 12 octombrie este programată desfăşurarea alegerilor.

Orice elev are dreptul să candideze pentru o funcţie în Consiliul Şcolar al Elevilor şi ulterior în structurile superioare.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, depunerea candidaturilor este prevăzută în perioada 20 octombrie – 3 noiembrie, iar alegerile vor avea loc între 26 octombrie şi 3 noiembrie.

La alegerile din cadrul Consiliului Şcolar/Judeţean al Elevilor pot candida liceenii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: dovedesc calităţi manageriale şi morale, reflectate prin acumularea unui punctaj minim în urma evaluării dosarului de candidatură, nu sunt afiliaţi unei entităţi cu caracter politic sau unui partid politic, nu sunt elevi în clasele terminale ale ciclului de liceu, iar în anii şcolari precedenţi nu au existat situaţii de repetenţie cauzate de motive medicale.

Consiliul Judeţean al Elevilor este organizaţia reprezentativă a elevilor din judeţul Suceava având ca scop stimularea şi sprijinirea elevilor pentru iniţierea, accesarea şi derularea de proiecte şi programe educative, implicarea în dezvoltarea comunităţii şcolare şi a comunităţii locale, implicarea şi responsabilizarea elevilor în promovarea imaginii învăţământului preuniversitar din judeţul Suceava.

În prezent, preşedinte al CJE Suceava este Ciprian Tuchiluş, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. De asemenea, acesta îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional.

Consiliul Judeţean al Elevilor se subordonează Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava şi Consiliului Naţional al Elevilor.

Membrii Consiliului Judeţean al Elevilor au obligaţia să cunoască realităţile din comunitate şi din unităţile şcolare pe care le reprezintă. Periodic se vor face vizite în comunitate (şcolile gimnaziale, licee, grupuri şcolare, şcoli speciale şi instituţiile de ocrotire a copilului) pentru a identifica problemele şi doleanţele tinerilor şi a le prezenta Consiliului Judeţean al Elevilor spre rezolvare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din judeţ intră în campanie electorală.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din judeţ intră în campanie electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei