Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 sep 2017 - Anul XXII, nr. 219 (6635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Şocant!

Asasinul poliţistului Sorin Vezeteu, găsit spânzurat într-o celulă din Penitenciarul Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Beşa, tânărul care l-a ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort aseară, în celula în care era închis în Penitenciarul Botoşani. Din primele informaţii, Beşa a fost găsit spânzurat la rondul de seară, în celula în care se afla singur. Decesul s-ar fi produs în jurul orei 19.30.

Ioan Beşa, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, era transferat de aproximativ două săptămâni din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în Penitenciarul Botoşani.

Conform unor informaţii neoficiale, Ioan Beşa s-ar fi sinucis cu o sfoară improvizată, pe care şi-a petrecut-o în jurul gâtului şi apoi în jurul picioarelor.

El era trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru ultraj la infracţiunea de omor calificat şi risca până la 37 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

 

Un deţinut problemă încă din arestul IPJ Suceava

Sinuciderea lui Ioan Beşa va declanşa în mod cert un val de reacţii în următoarele zile, iar cu siguranţă nu vor lipsi vocile care vor acuza că acesta a fost „ajutat” să se sinucidă. Cert este că Ioan Beşa a fost un deţinut problemă încă din arestul Poliţiei Judeţene. Imediat după omor, acesta a stat singur în celulă, după ce i-a ameninţat cu moartea pe alţi arestaţi preventiv. Apoi, a fost sancţionat de conducerea arestului pentru abateri repetate în ceea ce priveşte nerespectarea orei de stingere, conform regulamentului intern.

 

Nu a lăsat să se vadă nici un regret

Cel puţin în faţa camerelor de luat vederi, Ioan Beşa a spus de fiecare dată că nu regretă că l-a ucis pe poliţistul Sorin Vezeteu, pentru că aşa a considerat el că s-a răzbunat pentru că a fost închis în Spania. O minte incoerentă şi o crimă pe cât de sălbatică, pe atât de inexplicabilă. Totuşi, anchetatorii nu au avut dubii cu privire la discernământul lui Ioan Beşa, care era sănătos din punct de vedere psihic. Cert este că nici în faţa procurorului de caz, individul nu a dat semne clare că are remuşcări cu privire la fapta groaznică pe care a comis-o.

 

Sinucigaşul de ieri, călăul feroce de acum două luni de zile

Crima pe care mulţi dintre noi nu o vor putea uita vreodată s-a petrecut în seara zilei de 20 iulie.Sorin Vezeteu tocmai intrase în tura de noapte, la Postul de Poliţie din Gara Burdujeni. Agentul-şef adjunct a intrat în tură la ora 20.00 şi urma să fie de serviciu până dimineaţă, la ora 8.00. Într-o zi lungă de vară, cu un peron plin de călători, poliţistul nu putea bănui o clipă că un criminal feroce avea să-l vâneze. Poliţistul în vârstă de 38 de ani, tată a doi copii, cu ani mulţi de muncă în domeniul poliţiei transporturi feroviare, a fost total luat prin surprindere, atacat din spate, cu cuţitul, în zona cervicală, în timp ce se afla la peron, cu faţa spre trenul ce tocmai sosise în gară.

A urmat o luptă inegală, între un tânăr hotărât să ucidă şi un poliţist luat total prin surprindere şi deja rănit grav. Ioan Beşa a continuat să-l înjunghie sălbatic pe poliţist. Momentul decisiv a fost când Sorin Vezeteu s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol. Poliţistul a apucat să scoată spray-ul iritant lacrimogen, încercând să-l pulverizeze în aer, însă nu a reuşit să-l oprească pe călăul său.

Ioan Beşa s-a urcat peste poliţistul căzut şi a continuat să-l înjunghie. Totul s-a derulat în 50 de secunde, timp în care Beşa i-a aplicat lui Vezeteu 43 de lovituri de cuţit. Beşa a fost dat jos de pe poliţist de un martor care l-a lovit cu putere, cu piciorul, după care au intervenit şi alţi oameni aflaţi pe peron şi doi poliţişti. Din păcate, a fost prea târziu.

Arma crimei a fost un cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care l-au trimis în judecată pe Beşa în urmă cu aproximativ două săptămâni, au subliniat în rechizitoriu ferocitatea inculpatului şi lipsa oricărei urme de umanitate, fapt care a dus la schimbarea încadrării juridice în fapta cea mai gravă posibilă, ultraj sub forma omorului calificat

Ioan Beşa urma să aibă primul termen al procesului la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asasinul poliţistului Sorin Vezeteu, găsit spânzurat într-o celulă din Penitenciarul Botoşani.
 Vizualizări articol: 5315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Asasinul poliţistului Sorin Vezeteu, găsit spânzurat într-o celulă din Penitenciarul Botoşani3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei