Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2017 - Anul XXII, nr. 218 (6634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Punerea la dispoziție a bunurilor necesare pentru furnizarea căldurii nu se mai discută în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană caută o soluție de compromis pentru obținerea de către Thermonet a avizului ANRE de furnizare a căldurii către cei 48.000 de abonați din sistemul centralizat de termoficare.

După ce proiectul prin care celor de la Thermonet li se pun la dispoziție bunurile necesare funcționării sistemului, conform contractului de concesionare încheiat în 2015, a fost respins pentru a doua oară, în Consiliul Local, acum rezolvarea este căutată în altă parte.

„Nu se pune problema să mai revenim în Consiliul Local cu proiectul de atribuire a acelor bunuri către Thermonet. În afară de se face bâlci acolo, e foarte clar că PSD nu va vota acel proiect. Am avut discuții ferme cu ei, au spus clar că nu votează. Fiecare vine cu explicațiile sale, diferența dintre ei și mine este că eu am obligația de a asigura căldura sucevenilor și apa caldă și voi face tot ce pot în acest sens”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Tocmai de aceea, luni dimineață, la sediul Primăriei Suceava a avut loc o ședință cu toți factorii implicați – administrația locală, Termica, lichidatorii judiciari ai acesteia, reprezentanții Thermonet și Bioenergy.

„Căutăm o soluție de compromis între Termica și Thermonet, până se vor clarifica lucrurile în instanță. Astăzi nu este altă variantă, deoarece în Consiliul Local nu s-a aprobat acea completare a contractului de concesiune a sistemului de termoficare. Văd că unii au fost dezinformați, alții sunt răutăcioși, dar noi nu dăm în proprietate acele bunuri, care rămân ale primăriei. Este doar un contract de concesiune, în urma unei licitații atribuite legal. Thermonet și Bioenergy au nevoie de aceste instalații pentru a-și desfășura activitatea, să poată merge la ANRE, unul pentru a furniza populației căldură și apă caldă, iar celălalt, pentru a furniza energia electrică produsă. Lucrurile sunt foarte complicate din punct de vedere juridic. Deși activitatea ambelor societăți se desfășoară prin utilizarea acestor bunuri, în baza unui acord tacit, este necesară intrarea în legalitate, iar aici lucrurile sunt tare complicate”, a precizat edilul sucevean.

Noile modificări legislative impun societății de termoficare a orașului, Thermonet, să obțină aviz de funcționare de la ANRE, dar pentru asta trebuie să facă dovada că poate utiliza întregul sistem de transport și distribuție, așa cum trebuia să îi fie predat de către primărie, conform contractului de concesionare a acestei activități.

Numai că bunurile respective sunt revendicate atât de Termica, cât și de primărie, situația lor juridică fiind neclară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punerea la dispoziție a bunurilor necesare pentru furnizarea căldurii nu se mai discută în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Punerea la dispoziție a bunurilor necesare pentru furnizarea căldurii nu se mai discută în Consiliul Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei