Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2017 - Anul XXII, nr. 218 (6634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj și distrugere

Doi adolescenţi acuzaţi că au distrus cauciucurile mașinii de poliţie din Șcheia au ajuns după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După câteva săptămâni de la incidentul deosebit de grav în care indivizi necunoscuţi au tăiat cauciucurile unei mașini de poliţie chiar în curtea sediului instituţiei din comuna Șcheia, poliţiștii au reușit să-i identifice pe principalii suspecţi și să-i învinuiască de distrugere și ultraj. Cei doi autori, Samir Marian S., de 15 ani, și Iulian Cornel B., de 16 ani, au fost învinuiţi de trei fapte de distrugere și una de ultraj, pe numele lor fiind emise luni la prânz două ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Ei au fost introduși în arestul IPJ Suceava, urmând ca marţi să fie audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru luarea unei măsuri restrictive.

 

Cauciucurile a trei autoturisme au fost distruse

Incidentul deosebit de grav s-a petrecut în timpul nopţii de 10 spre 11 august, când poliţiștii Postului de Poliţie Șcheia au găsit toate cele patru cauciucuri ale mașinii de poliţie sparte, după ce fuseseră tăiate cu un obiect contondent. În afară de aceasta, cauciucurile unui alt autoturism, aparţinând unei poliţiste angajate a postului, au fost și acestea distruse prin înţepare, alături de două cauciucuri de la autoturismul personal al unui angajat al instituţiei, parcat și acesta în curtea interioară. Bănuielile au planat de la început asupra unor tineri de etnie romă, cu care poliţiștii din Șcheia avuseseră un incident chiar în seara de dinainte. Cercetările au demarat imediat, la faţa locului fiind chemaţi poliţiștii criminaliști, care au ridicat mai multe probe constând în principal în amprentele de pe mașinile asupra cărora acţionaseră făptașii. În urma confruntărilor făcute și a continuării cercetărilor, poliţiștii s-au oprit la doi principali suspecţi, care au fost cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

 

O plângere pentru ultraj a schimbat atitudinea anchetatorilor faţă de autori

Între timp, unul dintre agenţii de poliţie, al cărui autoturism a fost afectat în urma incidentului, a făcut o plângere pentru comiterea unei infracţiuni de ultraj asupra sa de către cei doi suspecţi, explicând că fapta acestora i-a produs o stare de teamă permanentă. Odată cu apariţia acestei noi acuzaţii asupra suspecţilor, procurorii au schimbat încadrarea juridică, cei doi fiind acum învinuiţi de comiterea a nu mai puţin de trei infracţiuni de distrugere și a unei infracţiuni de ultraj. Luni la prânz, în jurul orei 14.00, pe numele lui Iulian Cornel B. și Samir Marian S. au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor amintite. În același timp cei doi sunt suspectaţi și de comiterea mai multor furturi din autoturisme, în zona comunei Șcheia și a municipiului Suceava. Expertizele psihiatrice la care au fost supuşi cei doi au arătat că aceștia au comis faptele cu discernământ. În timpul zilei de astăzi, cei doi vor ajunge din nou în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care vor propune o măsură restrictivă faţă de cei doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi adolescenţi acuzaţi că au distrus cauciucurile mașinii de poliţie din Șcheia au ajuns după gratii.
 Vizualizări articol: 2290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi adolescenţi acuzaţi că au distrus cauciucurile mașinii de poliţie din Șcheia au ajuns după gratii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei