Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2017 - Anul XXII, nr. 218 (6634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Credit de aproape 68 de milioane de lei pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi extinderea Aeroportului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune deliberativului aprobarea contractării unui credit de 67,782 de milioane de lei, bani care ar urma să fie folosiţi pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Potrivit proiectului iniţiat de Gheorghe Flutur, o sumă de 61,782 milioane de lei ar urma să fie alocată pentru asfaltarea drumurilor judeţene Frasin-Stulpicani-Ostra-Tarniţa-Holda, Stulpicani – Gemenea, precum şi a unei porţiuni de 3,88 kilometri a DJ 177E, la Slătioara. Tot din credit, o altă sumă de şase milioane de lei ar urma să fie folosită pentru extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul "Ștefan cel Mare".

 

Flutur precizează că din cauza fondurilor insuficiente din acest an nu au putut fi asigurate finanţări pentru drumuri judeţene şi aeroport

Gheorghe Flutur precizează că prin bugetul propriu al judeţului pe acest an, din cauza resurselor financiare limitate şi a multitudinii de activităţi aflate în finanţarea administraţiei judeţene, nu au putut fi asigurate suficiente fonduri pentru drumurile judeţene şi pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Flutur a adăugat că pentru asigurarea finanţării unor obiective de interes judeţean este necesară contractarea acestui credit de aproape 68 de milioane de lei. Făcând referire la investiţiile propuse în infrastructura rutieră, Gheorghe Flutur a explicat că din punct de vedere al stării tehnice, drumurile judeţene propuse pentru asfaltare au capacitatea portantă necorespunzătoare pentru preluarea traficului rutier. „Sistemele rutiere prezintă făgaşe, gropi, fisuri, crăpături, curbe neamenajate şi în consecinţă drumurile nu mai corespund din punct de vedere al stării de viabilitate şi al siguranţei circulaţiei”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

Flutur a mai adăugat că la propunerea Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, ca urmare a modernizării pistei, a încheierii de noi contracte cu operatorii aerieni şi a creşterii numărului de pasageri, se impune extinderea terminalului pentru a face faţă traficului şi a asigurării confortului pasagerilor. „Pentru realizarea acestui obiectiv, Aeroportul <Ștefan cel Mare> nu dispune de venituri proprii, motiv pentru care se propune utilizarea sumei de şase milioane de lei din acest credit pentru extinderea terminalului de pasageri, urmând ca după finalizarea investiţiei, operatorul să plătească o redevenţă care să asigure Consiliului Judeţean recuperarea investiţiei, conform legislaţiei în materie aplicabilă”, mai precizează Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând, el a spus că semnarea contractului de finanţare rambursabilă este condiţionată de obţinerea avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credit de aproape 68 de milioane de lei pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi extinderea Aeroportului Suceava.
 Vizualizări articol: 3814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Credit de aproape 68 de milioane de lei pentru modernizarea a trei drumuri judeţene şi extinderea Aeroportului Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei